(FOTO) Poziv Snage: Kdo požiga zabojnike na območju Nove vasi in Borove vasi v Mariboru?

MBK
13.02.2024 10:00

"Gre za namerne in nezakonite požige, do katerih večinoma prihaja v večernih urah​," opozarjajo na Snagi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Snaga Maribor

Na območju Nove vasi in Borove vasi prihaja do pogostih požigov zabojnikov za odpadke, opozarjajo na Snagi. "Gre za namerne in nezakonite požige, do katerih večinoma prihaja v večernih urah. V letu 2023 je bilo požganih 50 in v letošnjem letu že 11 zabojnikov. Intervencije gasilcev so hitre in učinkovite, vendar gre za resne incidente, ki ogrožajo varnost in zdravje prebivalcev ter povzročajo škodljive vplive na okolje. Takšna dejanja povzročajo tudi materialno škodo, ki jo skozi proces ravnanja z odpadki slejkoprej plačajo tudi vsi uporabniki teh storitev," poudarjajo na Snagi.

Snaga Maribor
Snaga Maribor

Pristojni organi pregona doslej še niso uspeli odkriti in ustaviti posameznikov, ki namerno podtikajo požare zabojnikov, dodajajo. Ker je dobrodošlo tudi sodelovanje skupnosti, na Snagi pozivajo vse k pozornosti glede morebitnih nenavadnih oseb in njihovih dejanj v okolici zabojnikov na prostem.

Snaga Maribor

"Če opazite karkoli sumljivega v povezavi z morebitnim požigom, vas prosimo, da to nemudoma sporočite na najbližjo policijsko postajo. Vaše sodelovanje in pozornost sta ključnega pomena pri ohranjanju varnega in čistega bivanjskega okolja. Zato se vam zahvaljujemo za vso podporo in sodelovanje pri reševanju omenjene problematike."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta