(FOTO) Pred začetkom Festivala Lent podpisali pogodbe s sponzorji

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
22.06.2021 14:02
Ta petek Festival Lent Maribor popelje v poletje in življenje. "Nič ne bi bilo brez sponzorjev," je izpostavil direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavniki sponzorjev Festivala Lent.
 
Sašo Bizjak

Tik pred začetkom Festival Lent, ki ta petek v Maribor prinaša kulturo in življenje, je danes potekal tradicionalni podpis pogodb z najzvestejšimi sponzorji. "Nič ne bi bilo brez vas, dragi sponzorji in donatorji," je podpornike festivala v atraktivnem Sodnem stolpu, ki se po prenovi vrača kot eno od prizorišč festivala, nagovoril Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma. Tam pravijo, da je vloga Festivala Lent v pokoronskih časih nekoliko spremenjena, vendar še kako pomembna in da to prepoznavajo tudi sponzorji. "Ne gre zgolj za zabavo in zveneča imena, temveč za družbeno odgovornost v najžlahtnejšem pomenu besede," je svojim dolgoletnim podpornikom hvaležen organizator največjega festivala pri nas.  

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Zbrani predstavniki generalnih sponzorjev iz podjetij NKBM, Javni holding Maribor, Dravske elektrarn Maribor, Aquasystems, Expobiro, Zavarovalnica Triglav, Ptujska klet, Vzajemna, Europlakat, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Radia City in Večer so se s to mislijo strinjali. "S Festivalom Lent sodelujemo, ker je to za nas dober posel in zato, da v skupnosti odigramo svojo vlogo," je povedal John Denhof, predsednik uprave NKBM, ki je napovedal, da bo imel na festivalu svoj stand-up nastop. Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera, pa je dejal, da je Festival Lent eden izmed prostorov, kjer lahko kulturi pokažemo privrženost in podporo. "Štejemo že drugo virusno leto, v katerem so kulturniki dobili več udarcev kot podpore, zato je dobro, da se vsi mi, od ljudi do gospodarstva, predvsem pa državni odločevalci zavedamo, da je narod s poškodovano ali oslabljeno kulturo veliko bolj reven in prazen," je poudaril.

Sponzorsko pogodbo je podpisal tudi Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera. 
Sašo Bizjak

Festivalsko dogajanje, ki letos šteje 270 prireditev na 36 prizoriščih, se ta petek začne z že razprodanim koncertom Gibonnija na Večerovem odru, ki je tudi letos na Rotovškem trgu. Uvodni dan bo med drugimi pela še Maja Keuc na Jurčkovem odru pri Vodnem stolpu. Ulično gledališče se odpre na Glavnem trgu, dogajalo pa bo tudi po drugih prizoriščih, mestnih trgih in dvoriščih ter seveda v Mestnem parku. Festival Lent bo sicer simbolično že v četrtek odprl koncert Ženskega pevskega zbora Kombinat in Moškega pevskega zbora Slave Klavore, ki bo na Rotovškem trgu ob 21. uri. 

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta