(FOTO) Pri Qlandii v Mariboru bo turbokrožišče

Gregor Grosman
15.05.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preurejanje krožišča zaradi navezave na novo cesto proti Limbušu bo trajalo predvidoma do avgusta. Foto: Tadej REGENT
Tadej Regent

Zaradi povečanja prometa in boljšega vodenja ter kasnejše navezave na podaljšek Ceste proletarskih brigad, gre za novo cesto v smeri Limbuša in Peker, je treba obstoječe krožišče na severnem delu nekdanje Qlandie - danes trgovskega centra Supernova Maribor - preurediti v turbokrožno križišče, so sporočili z direkcije za infrastrukturo (DRSI). Pojasnjujejo, da se bo s preureditvijo povečala tako pretočnost kot tudi prometna varnost vseh udeležencev v prometu. Na območju Maribora imamo sicer 60 krožišč, 26 se jih nahaja na občinskih cestah, 34 na državnih cestah.

Tadej Regent

DRSI navaja, da se dela izvajajo v sklopu pogodbe za gradnjo podaljška Ceste proletarskih brigad, vrednost del, ki jih izvaja družba Strabag s podizvajalci, pa je ocenjena na približno 250 tisoč evrov. V sklopu prenove krožišča poteka še obnova komunalne in energetske infrastrukture.

Tadej Regent

Tudi po prenovi bo krožišče ostalo dvopasovno. Bodo pa po novem smerni tokovi medsebojno ločeni oziroma vodeni po fizično ločenih prometnih pasovih, kot je to značilno za turbokrožna križišča. Dela bodo predvidoma zaključena do konca julija, načrtujejo pri direkciji za infrastrukturo, do takrat bo promet na tem območju še nekoliko oviran.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta