(FOTO) Snaga Maribor: Začela se je akcija zbiranja nevarnih odpadkov

MBK
06.04.2021 14:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premično zbiralnico so prvi dan postavili na Slomškovem trgu, pri Ulici 10. oktobra, nakar se bo dnevno selila po mariborskih ulicah vse do 21. maja. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Snaga je danes začela spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Premično zbiralnico so prvi dan postavili na Slomškovem trgu, pri Ulici 10. oktobra, nakar se bo dnevno selila po mariborskih ulicah vse do 21. maja. "Nevarni odpadki vsebujejo snovi, ki so nevarne za okolje, zato bi v fazah razkroja lahko ogrozili podtalnico in druge vodne vire, zrak ali prst, s tem pa tudi naše zdravje," so pojasnili pri Snagi.

Igor Napast
Igor Napast

Pred oddajo nevarnih odpadkov je treba pokazati potrdilo o vključitvi v sistem ravnanja s komunalnimi odpadki (položnica Snage iz preteklega meseca oziroma položnica upravnika stavbe) in osebni dokument, s katerim se uporabnik identificira, so poudarili v Snagi. Oddajanje nevarnih odpadkov je dopustno samo v času obratovanja zbiralnice, ki je večinoma med 10. in 17. uro. Urnik postavitve premične zbiralnice si lahko ogledate na spletni strani Snage.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta