(FOTO) Srednji bazen v kopališču Pristan v Mariboru odprt tudi uradno. Prvi skoki že opravljeni

Igor Selan Igor Selan
11.02.2022 19:53

Prvi so prenovljen srednji bazen v Mariboru preizkusili plavalca Katja Fein in Martin Bau, skakalec v vodo Aleš Karničnik in apneist Alan Pavlič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Ob prisotnosti nekaterih poslancev državnega zbora, številnih mestnih svetnikov, celotnega vodstva mariborske občine ter predstavnikov plavalnih in drugih športnih klubov, je mariborska občina včeraj zvečer po osmih letih tudi uradno odprla prenovljeni srednji bazen v kopališču Pristan. Čast prvega skoka v vodo je pripadla Branikovima olimpijcema Katji Fein in Martinu Bauu, skakalcu v vodo Alešu Karničniku in državnemu prvaku v statični apnei Alanu Pavliču, bazen pa so preizkusili tudi potapljači Potapljaškega kluba Maribor in kluba Pro Dive. Za češnjo na torti je nato poskrbel še moderator prireditve Mitja Šeško, ki je prireditev zaključil s skokom s petmetrske skakalnice kar v obleki. "Priznam, ko sem v zadnjih treh letih slišal besedo Pristan, to ni bilo povezano z nekim veseljem. Je pa zato to danes toliko večje," je ob otvoritvi povedal župan Saša Arsenovič.

Saso Bizjak

"Petdeset let je, odkar sem prvič zaplaval v Pristanu, ki je v teh letih postal del identitete tega mesta. Zato je bila bolečina, ko smo brez tega bazena živeli kar osem let, tako velika. Zato je čarobnost tega trenutka toliko večja," pa je otvoritev bazena pospremil podžupan, pristojen za šport, Samo Peter Medved.

Od danes bo bazen na voljo tudi rekreativcem, od ponedeljka naprej pa bodo v njem stekli tudi vsi ostali športni programi.

Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta