(FOTO) V Jarenini vinarji odprli vrata kleti in privabili množico

Igor Selan Igor Selan
11.08.2024 15:08

Dan odprtih vrat vinskih kleti v Jarenino pripeljal številne obiskovalce iz Slovenije in tujine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Turistični kmetiji Puša so obiskovalci poskušali predvsem penine.
Andrej Petelinšek

Sobotno sončno in vroče popoldne so številnim ljubiteljem dobre kapljice popestrili jareninski vinarji. Domačija Jarc, Turistična kmetija Puša ter Okrepčevalnica in vinogradništvo Skupek so namreč v okviru občinskega praznika priredili Dan odprtih kleti Jarenine. 15 evrov je stal kozarec, ki je obiskovalcem ponudil možnost pokušanja vseh sort vin, ki jih trojica ponuja, seveda pa ni šlo niti brez ponudbe dobre hrane. Poskrbljeno je bilo tudi za prometno varnost, obiskovalce so namreč med tremi prizorišči prevažali s kombijem Nogometnega kluba Jarenina, sponzorja prireditve.

Jerneja Marko iz Domačije Jarc
Andrej Petelinšek

"Ja, bila je kar gneča, z obiskom smo vsekakor zadovoljni. Pri nas so lahko degustirali vsa naša buteljčna vina, največ je bilo povpraševanja po sivem pinotu in modri frankinji, med nežnejšim spolom pa sta bila zaželena tudi slajša rumeni muškat in traminec," je povedala Jerneja Marko iz Domačije Jarc.

Med tremi ponudniki je goste prevažal kombi Nogometnega kluba Jarenina.
Andrej Petelinšek

Dobrega obiska so bili veseli tudi pri Puši. "Veseli me, da so se ljudje odzvali povabilu. Ponudili smo jim juhice in narezke, kar se vin tiče, pa je pri nas največ povpraševanja po peninah, delamo jih namreč kar pet vrst, seveda pa smo ponudili tudi mirna vina. Največ gostov je iz Maribora in okolice, se pa v zadnjem času zaradi bližnje lepo urejene kolesarske steze ustavi tudi vse več kolesarjev," je povedal lastnik Puše Gregor Mlaker.

Peter Skupek iz Okrepčevalnice in vinogradništva Skupek je bil z obiskom zelo zadovoljen
Andrej Petelinšek

Da je bistvo dogodka promocija vseh treh vinarjev, pa je menil Peter Skupek: "Da nas ljudje malo bolje spoznajo in poskusijo naša vina. Obisk letos je bil dober, prišlo je tudi veliko Avstrijcev, tako da smo zelo zadovoljni."

V vročem vremenu je bilo pri Skupkovih mogoče posedeti tudi v senci.
Andrej Petelinšek

Zadovoljni pa so bili tudi gostje. "Šla sva na izlet v Maribor, videla, da je Dan odprtih kleti in sva podaljšala do Jarenine. Prihajava iz Ljubljane, veliko hodiva po vsej Sloveniji, v Mariboru pa sva tokrat prvič. Za zdaj nama je všeč, se bova še vrnila," je povedal Miha Mulh. Da na Dan odprtih kleti Jarenine pridejo vsako leto, pa je povedala Olga Pregl iz Šentilja: "Vsi trije vinarji so naši prijatelji, vsi imajo tudi zelo lepo urejene lokacije, kjer lahko praznuješ rojstne dneve, poroke, tudi kakšna druga praznovanja. Dobri ljudje, čudovita narava, kaj še hočeš lepšega."

Ob vinu so na Domačiji Jarc obiskovalcem ponudili tudi narezke.
Andrej Petelinšek

Vsi jareninski vinarji se ob tem že pripravljajo na novo trgatev, ki je pred vrati. "Letos smo na Štajerskem lahko zadovoljni, ni bilo suše, tudi bolezni ne, upamo, da bo kvaliteta res dobra," je še povedal Skupek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta