(FOTO) VDC Polž v Rušah: Ob praznovanju predstavili knjigo Zdravilne rastline na našem vrtu s kuharskimi recepti

STA
09.09.2024 17:00

Enota Varstveno-delovnega centra (VDC) Polž v Rušah je praznovala 20-letnico delovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob praznovanju je zbrane nagovorila županja Ruš Urška Repolusk.
Andrej Petelinšek

Enota Varstveno-delovnega centra (VDC) Polž v Rušah je praznovala 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti so predstavili knjigo Zdravilne rastline na našem vrtu s kuharskimi recepti, ki so jo zasnovali skupaj z varovanci. V programih ruškega VDC veliko pozornosti namenjajo razvijanju skrbi za rastline. V enoti imajo že od leta 2009 lasten vrt in visoke grede ter skrbijo za urejenost okolice. Letos so obnovili nasade na vrtu in v visokih gredah ter okrasne ločnice. "S svojimi aktivnostmi skrbimo zase, za druge ter za okolje in družbo, kjer živimo. Z vseživljenjskim učenjem smo krepili naše znanje o poznavanju zdravilnih rastlin, o delu na vrtu in o uporabi zdravilnih rastlin ter načinih pripravljanja različnih jedi," je pojasnila vodja enote Nataša Hiter Ravnjak.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Svoje izkušnje so zapisali v knjigi Zdravilne rastline na našem vrtu s kuharskimi recepti. "Zbrali smo opise zdravilnih rastlin, ki jih imamo na našem vrtu, in se učili o njihovih zdravilnih učinkih. Poleg tega smo zbrali kuharske recepte in jih v naši čajni kuhinji tudi preizkusili. Vsebina je zapisana v obliki lahkega branja in je glede razumevanja preizkušena z uporabniki VDC Polž Maribor, enote Ruše in enote Rapočeva," je še povedala vodja.

Andrej Petelinšek

VDC Polž Maribor je javni socialnovarstveni zavod s sedežem v Mariboru in enotami v Mariboru, Lenartu, Slovenski Bistrici, Rušah, Hočah in Šentilju. Uporabniki storitev zavoda so odrasli z motnjo v duševnem razvoju. Enota Ruše je pričela delovati 1. septembra 2004 in izvaja storitev vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji za 16 uporabnikov, ki prihajajo iz občin Ruše, Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi.

Andrej Petelinšek

Na ročnodelskih delavnicah uporabniki oblikujejo glino, šivajo in barvajo izdelke. Na delavnicah kooperacije sestavljajo sete za zunanjega poslovnega partnerja. "Smo aktivni v družbenem okolju, sodelujemo z lokalno skupnostjo, zavodi, šolami, društvi. Veliko se rekreiramo in smo kreativni. Z različnimi prostočasnimi aktivnostmi ustvarjamo priložnosti za učenje in osebno rast," je poudarila vodja enote Nataša Hiter Ravnjak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta