Gondolo na Mariborsko Pohorje bi podražili tudi za 232 odstotkov

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
03.03.2023 08:43

Marprom je za odločanje na mestnem svetu pripravil nov cenik prevoza s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po novem bi povratna vozovnica stala 19,90 evra, enosmerna pa 10,50 evra.
Sašo Bizjak

Marprom je za naslednjo sejo mestnega sveta, ki bo 16. marca, pripravil nov cenik prevoza s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje. Spomnimo, da je lani odločanje o podražitvi prevoza z gondolo z dnevnega reda najprej umaknil mestni svet, nato pa še župan Saša Arsenovič. Takrat sta bila predloga, da bi povratno vozovnico s 6 evrov, koliko stane danes, podražili na 13,80 ali 18 evrov. V novem ceniku, ki ga bodo predstavili na današnji tiskovni konferenci na občini, pa je predlog cene povratne vozovnice 19,90 evra, kar pomeni skoraj 232-odstotno podražitev. Enosmerna vozovnica bi po novem stala 10,50 evrov, danes se za njo plača 4 evre.

V obrazložitvi predloga piše, da je za pohorsko vzpenjačo še vedno v veljavi cenik iz leta 2016, čeprav so se od tedaj zvišale cene življenjskih potrebščin, dvignile so se plače zaposlenih, podražila se je elektrika. "Zaradi promoviranja športa, rekreacije in sociale ter mobilnosti brez avtomobilov in s pomočjo javnega prevoza smo se v dogovoru z MOM odločili, da določene vozovnice približamo Mariborčanom, hkrati pa zagotavljamo odgovoren odnos do lastnika s tem, ko znižujemo subvencijo MOM, potrebno za obratovanje krožno kabinske žičnice," so pojasnili v Marpromu.

Sašo Bizjak

Mesečna vozovnica za odrasle bo po novem stala 49 evrov, kar pomeni, da bo le ta kupca stala 1,63 evra na dan, če bo Pohorje obiskal vsak dan v mesecu vsaj enkrat. Nova mesečna vozovnica (smer dol) za odrasle bo stala 29,50 evra, kar pomeni, da bo le ta bodočega kupca stala 0,98 evra na dan, če bo Pohorje obiskal vsak dan v mesecu vsaj enkrat. Letna vozovnica (smer dol) za odrasle pa bo stala 196 evrov.

Predlagan dvig cen vozovnic ne bo imel nikakršnega vpliva na cene letnih smučarskih in Bike Park vozovnic, so še poudarili v Marpromu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta