(INTERVJU) Breda Čepe Vizjak: Preboj Maribora ni, da kupiš Klička

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
02.12.2019 17:56

Prvo leto župana Arsenoviča: Kakšna je ocena Brede Čepe Vizjak, upokojene novinarke, ki je v mestnem svetu članica največje opozicijske skupine Liste Franca Kanglerja - NLS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Breda Čepe Vizjak: "V zdravstveni postaji Tezno, ki je res dotrajana, so me zadnjič naskočili ljudje, kaj se gre ta župan. Gostilno bo kupil, tukaj pa nimamo ustrezne zdravstvene postaje."
Igor Napast

Včeraj ni minilo samo eno leto, odkar je v drugem krogu županskih volitev Saša Arsenovič premagal Franca Kanglerja, lansko leto je bilo prelomno tudi za vas, saj ste z izvolitvijo v mestni svet prestopili v svet politike. Kako je na nasprotnem bregu od novinarstva?
"Novinarstvo je moje življenje, živela sem zanj. Ampak če me tako vprašate, imam raje politiko. Novinarstvo ni več novinarstvo, kot je bilo v mojih časih. Zraven tega, ko se seja mestnega sveta konča, lahko grem domov ali na pijačo s kolegi, medtem ko za novinarje delo traja še naprej. Ravno zadnjič sem mojim radijskim kolegom, ki so spremljali sejo, dejala, da sem zdaj spoznala, kakšno delo smo imeli. Ampak smo ga imeli radi. Pa odvisno je tudi, na kateri strani si. Če si v opoziciji, si običajno preglasovan in ostanejo tvoje ideje, predlogi neuresničeni."

Breda Čepe Vizjak je prepričana, da so Franca Kanglerja leta 2012 želeli namerno odstaviti. "To je tudi razlog, da sem prestopila na njegovo stran," pravi.
Andrej Petelinšek
Breda Čepe Vizjak
Igor Napast
Breda Čepe Vizjak
Igor Napast
Breda Čepe in Franc Kangler
Andrej Petelinšek
Breda Čepe Vizjak
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta