(INTERVJU) Direktor Doma pod gorco: Zgodbe naših stanovalcev so zame vrednota in darilo

Ana-Marija Pušnik
15.03.2020 04:59

Vodenje mariborskega doma starostnikov ga izpolnjuje, pravi 40-letni Gregor Žigon, za katerim je že šest let direktorovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa Doma pod gorco, z zaposlenimi direktor Gregor Žigon 
Marko Pigac/MP Produkcija

V prvih treh letih delovanja Doma pod gorco se je zamenjalo več direktorjev, nato je na čelu prišel Gregor Žigon, ki je takrat štel šele 34 let. Preden je tukaj postal direktor, je bil Mariborčan vodja Hotela Sava v Rogaški Slatini, imel je tudi svoje podjetje.
Kako se kot mlad človek počutite v tej vlogi?
"Odlično, pisano mi je na kožo. Dnevi v domu so vsak dan drugačni - veseli, tudi žalostni, ko čutim stiske stanovalcev in svojcev. Vse, kar sem se v življenju naučil in izkusil, mi sedaj zelo koristi. Vodenje doma je zahtevno in odgovorno delo, stanovalci od direktorja upravičeno pričakujejo, da je tudi njihov zaveznik in človek, na katerega se lahko zanesejo. Veliko ljudi je bilo presenečenih nad mojo odločitvijo, saj sem bil uspešen v vseh prejšnjih službah. A prevladal je notranji občutek, da je to zame, saj sem se od nekdaj ujel s starejšimi. Obenem je tu tudi drugačna energija, ki ti jo dajejo stanovalci. Ne znam opisati tega občutka. Prinaša ga pristen stik in njihove življenjske zgodbe so zame posebna vrednota in darilo."

Direktor se loti tudi peke krofov. 
Osebni arhiv
Gregor Žigon upa, da se bo lahko brez maske na obrazu kmalu spet družil s stanovalci.
Osebni Arhiv
Vsako leto priredijo dan odprtih vrat s kuhanjem v kotličkih, izkupiček pa gre v humanitarne namene. 
Marko Vanovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta