(INTERVJU) Janez Letnik: Snaga z izgubo tudi v letu 2019

Igor Selan Igor Selan
15.01.2020 16:41

Z novim direktorjem Snage Janezom Letnikom o poslovanju mariborske družbe za ravnanje z odpadki, o novih podražitvah, investiciji v sortirnico, o neurejenih ekoloških otokih ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Letnik
Igor Napast

Kakšen bo poslovni izid Snage za 2019? Napovedano je bilo, da bo tudi to leto končala v rdečih številkah.
"Točni rezultati bodo znani konec marca, projekcije pa kažejo, da bomo zabeležili nekoliko manjšo izgubo kot leta 2018, ko je ta znašala 1,2 milijona evrov. Koliko točno bo znašala, zaenkrat ni mogoče napovedati."

Očitno se novemu povišanju cen, po lanskem 38-odstotnem, ne bo mogoče izogniti.
"Na to temo smo imeli kar nekaj sestankov, tudi skupščina podjetja v začetku decembra je bila sklicana prav zaradi tega. Občine solastnice so se dogovorile, da gremo v enotno ceno za vse občine, kjer izvajamo gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki. Trenutno pripravljamo izračun cene, verjamem, da bodo februarja elaborati potrjeni. V prvi vrsti do spremembe cene prihaja zaradi minimalne plače in posledičnega urejanja plačnih sorazmerij, narekovala pa jo bo tudi višja cena prevzema odpadkov. Po veljavni metodologiji mora vse omenjeno plačati uporabnik."

Kolikšen dvig cen je mogoče pričakovati?
"Za primestne občine je projekcija narejena, računamo, da se bo tam cena zvišala za do 12 odstotkov, za Maribor pa se ta še izračunava in bo predvidoma znana do sredine februarja."

Novi direktor Snage Janez Letnik je prepričan, da je cena ravnanja z odpadki v Mariboru konkurenčna in še zmeraj precej nižja kot v drugih občinah v Sloveniji. 
Igor Napast
Janez Letnik naj bi Snago vodil le še do 1. junija.
Igor Napast
Janez Letnik
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta