(INTERVJU) Maruša Zorec: Otvoritev Lenta jeseni, a brez stopnišč do Drave

Nina Ambrož Nina Ambrož
10.07.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ahitektka Maruša Zorec pravi, da zaradi finančnih težav Mestne občine Maribor na Lentu ne bodo narejena stopnišča in ne prenovljeno območje nekdanjih Benetk,
a upa, da "bo župan držal obljubo, da tudi to nekoč izpeljemo".
Ahitektka Maruša Zorec pravi, da zaradi finančnih težav Mestne občine Maribor na Lentu ne bodo narejena stopnišča in ne prenovljeno območje nekdanjih Benetk, a upa, da "bo župan držal obljubo, da tudi to nekoč izpeljemo".
Sašo Bizjak
Maruša Zorec je vodja arhitekturnega biroja Arrea v Ljubljani in predavateljica na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Znana je po odličnih, nagrajenih prenovah (grajska pristava v Ormožu, Vetrinjski dvor v Mariboru, Plečnikova hiša v Ljubljani) in afiniteti do starega. Z njo smo se pogovarjali o naslednjih temah:

- Kaj se dogaja z devetmilijonsko investicijo Mestne občine Maribor v novo podobo Lenta?

- Cestno podjetje Ptuj je z občino maja lani sklenilo pogodbo za izvedbo prenove Lenta v znesku 7,7 milijona evrov. Gradbinec naj bi nabrežje uredil po načrtu Arrea arhitektov do maja 2023, vendar bo zaključil precej kasneje. Poleg tega projekt ne bo izveden v celoti. Kaj bo izpadlo?

- Z arhitektko in soavtorico projekta prenove Lenta Marušo Zorec smo se pogovarjali o tem, ko poteka delo na Lentu, kakšno bo nabrežje Drave in kako se razvija prostor Maribora.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta