Iščejo prostovoljce za umetniški projekt v nekdanjem MTT-ju v Melju

BEB
05.04.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgradba nekdanje MTT v Melju
Andrej Petelinšek

Umetnostna galerija Maribor išče prostovoljce za sodelovanje pri velikem mednarodnem projektu​ EKO 8, ki se bo odvijal na lokaciji nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju, kamor bodo umetniki postavili svoja dela. Prostovoljci bodo sodelovali pri pripravi razstave, omogočen jim bo vpogled v zakulisje in prostore, ki so sicer zaprti. V poplačilo za oddelano nudijo še brezplačno članstvo v Klubu UGM, plačilo potnih stroškov in malice, za posebno prizadevne še nagrado iz nabora izdelkov iz muzejske knjigarne. Pričakujejo pa dobro voljo in pripravljenost, da mesečno vsak podari vsaj 40 ur časa v obdobju med 1. majem in 18. julijem.

Melje
Andrej Petelinšek

EKO trienale je bil ustanovljen leta 1980 v Mariboru. Zgodil se je v sedmih edicijah in predstavil več kot 300 umetnikov iz celega sveta. Snovali so ga mednarodni selektorji in nagovarjali teme od okoljskih izzivov takratnega časa do poglobljenih družbenih problemov. Po premoru 15 let je tu nova edicija, ki bo postavila nove temelje in pravila za ta dogodek, ga spremenila v projekt izven galerijskega prostora, projekt združevanja idej in projekt odkrivanja potencialov, s programom osredotočenim na mesto in mestno skupnost. S svojo prenovljeno edicijo trienale vstopa v prostor prve industrijske cone v mestu, v zapuščeno tovarno MTT, ki s svojo lego ob Dravi in bližino mestnemu središču kliče po naši pozornosti.

Del dogodkov, zaganjanja projekta se je odvil lani, letos se nadaljuje, ker je EKO 8 velik projekt, zahteva tudi usklajeno sodelovanje mnogih ljudi. Zato se tudi od prostovoljcev pričakuje odgovorno ravnanje. "Smo usklajena ekipa, ki se zaveda, da je lahko delo resnično dobro opravljeno le, če vsi udeleženci spoštujemo dogovore in drug drugega. V vsakem primeru pa ti je pri morebitnih zadregah na voljo stik z mentorico, ki ti bo pomagala odpraviti težave," so še zapisali v pozivu. Prijava in informacije na pedagog@ugm.si. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta