Izberite svojega favorita in odločite, kdo bo Večerova osebnost Štajerske 2023. Glasovanje se je pravkar začelo!

D.Ži
13.02.2024 12:52

Podelitev, ki je hkrati zahvala in poklon ambicioznim, drznim in svojemu delu zapisanim posameznikom, bo tokrat imela prav posebno dobrodelno noto, izkupiček dražbe bo namenjen društvu UP-ornik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podelitev Večerove osebnosti Štajerske, ki jo časnik Večer pripravlja že osmo leto zapored, s tradicionalno akcijo izpostavlja odlične dosežke in zgodbe posameznikov preteklega leta. 

Velikim, uspešnim, prodornim in vizionarskim zgodbam je treba zaploskati in tako počastiti trud, zanos in predanost, ki so jih ambiciozni, svojemu delu predani posamezniki vložili v uresničevanje svojih sanj ter lepšanje, boljšanje mesta, regije, države in sveta. Bodi sprememba, ki ji želiš videti v svetu, pravi modra misel. Zato je spet čas za podelitev Večerove osebnosti Štajerske, regije, ki s svojimi drznimi in naprednimi zgodbami in uspehi vedno znova preseneti. 

Podelitev Večerove osebnosti Štajerske, ki jo časnik Večer pripravlja že osmo leto zapored, s tradicionalno akcijo izpostavlja odlične dosežke in zgodbe posameznikov preteklega leta, ki vlivajo upanje in so s svojim delom ali dodatnim angažmajem v prostem času za zgled in v ponos. In glasovanje se je pravkar začelo! Na uradni spletni strani izbora oddajte glas svojemu favoritu in hkrati sodelujte v nagradnem žrebanju za brezžični zvočnik Phillips 4000 Series. Glasovanje traja do torka, 20. februarja. 

Glasovanje že teče
Glas za svojega favorita v izboru Večerova osebnost Štajerske lahko do 20. februarja oddate TUKAJ in hkrati sodelujete v nagradnem žrebanju za brezžični zvočnik Phillips 4000 Series. 

In kdo so kandidati? V igri za laskav naziv Večerove osebnosti Štajerske je Marija Lešer, ravnateljica III. gimnazije Maribor. Topla, umirjena, razgledana, z izbrano besedo, na prvo mesto vedno postavi otroke. Darko Bračun, generalni tajnik Nadškofijske karitas Maribor je predan človek z življenjsko širino in vrednotami, za katerimi stoji. Na prvem mestu mu je družina, je oče petih otrok, in tudi na Karitas gleda kot na družino. Modni oblikovalec David Hojnik z modnimi spektakli vnaša kreativnost, življenje in blišč v pozabljene in spregledane prostore nekdanje mariborske velikopoteznosti. Hojnikovi dogodki in kolekcije so zasnovani na ravni največjih modnih prestolnic. Igralec Petja Labović v zadnjih letih niza odlične vloge v matičnem gledališču, Drami SNG Maribor, in tudi v drugih teatrih. Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak je preobrazil NLB v najbolj uspešno banko na šestih trgih regije jugovzhodne Evrope, ob čemer je podvojil bilančno vsoto in državi vrnil prejeto državno pomoč. Metalec diska Kristjan Čeh ostaja prvo ime slovenske atletike. Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti je disk zalučal do medalje, zlatu iz Oregona dodal še srebrno. Slovenski športnik leta 2022 je letos še popravil svojo najboljšo znamko, z metom, dolgim 71,86 metra, je zdaj že četrti na večni lestvici. Nominirana je tudi Nataša Ritonja, direktorica OFEM. Čeprav je kazalo, da bi se projekt lahko končal neslavno kot nikoli izvedena zimska univerzijada, se je Maribor julija letos izkazal kot odličen gostitelj Olimpijskega festivala evropske mladine. Igralka Nataša Matjašec Rošker si je lani nadela Borštnikov prstan za dosedanji opus, najvišje priznanje za delo na odrskih deskah. Ob odličnih in nagrajenih vlogah v uprizoritvah, ki so jih napisali in zrežirali drugi, tako preseneča tudi z lucidnimi avtorskimi projekti, v katerih preizprašuje fenomen igre in gledališča. Dr. Maja Ravnik je onkologinja, ki ekipo vedno postavlja na prvo mesto. Predstojnica oddelka za onkologijo UKC Maribor je vse od začetka tega oddelka, najmlajšega med vsemi v UKC Maribor. Kmalu so prevzeli pomemben del zdravljenja raka v državi in uspešno vpeljevali novosti ter v svoj nabor obravnave dodajali čedalje več vrst raka. Michael Leopold aka Leopold I. se je lani zavihtel na slovensko glasbeno atmosfero v velikem slogu s hitom Kinderšpil. A reper iz Gornje Radgone ne stavi le na lahkotne hite, v besedilih je pogosto kritičen do družbe in gužve, kar je nekaj, kar sodobni glasbi marsikdaj umanjka.

Med prejemniki Večerove osebnosti Štajerske 2022  je bil tudi Saša Krajnc, novinar in voditelj TV Slovenija.  
Andrej Petelinsek

Prvič v zgodovini podelitve se bo spisala prav posebna zgodba, s katero medijska hiša Večer nadgrajuje projekt, ki mu dodaja tudi dobrodelno noto. Ob podelitvi nazivov v šestih kategorijah (kulturnik, gospodarstvenik, športnik, znanstvenik, humanitarec in osebnost leta po izboru bralk in bralcev Večera) bomo z edinstveno kulinarično izkušnjo ob posebnem konceptu s chefom Jorgom Zupanom obiskovalcem ponudili posebno doživetje, ki jih bo zapeljalo v svet vrhunske kulinarike skozi zgodbo čutil in čutov.

Večerova osebnost Štajerske 2019 in nagrajeni Tone Partljič. 
Sašo Bizjak

Podelitev Štajerska osebnost leta tokrat ni le priznanje in zahvala posameznikom za njihov izjemen prispevek, temveč tudi priložnost, da naredimo več za skupno dobro. Kot si vsi nominiranci prizadevajo za razvoj Štajerske regije, tako želimo tudi pri Časniku Večer narediti nekaj več. V sodelovanju z Lions klubom Piramida Maribor pripravljamo dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo namenjen društvu UP-ornik, v katerem bodo kot že (pre)mnogokrat do sedaj pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Večerova osebnost Štajerske 2019. V imenu Primoža Rogljiča je nagrado prevzela njegova Lora Klinc.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta