Izredne delovne razmere v Knjižnici Nova vas

Barbara Bradač Barbara Bradač
11.06.2019 11:31

Ker se temperatura v Knjižnici Nova vas povzpne popoldne tudi na več kot 35 stopinj Celzija, bodo vrata imeli odprta le dopoldne, ko je delo tam še znosno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Zaradi izrednih delovnih razmer se je vodstvo Mariborske knjižnice v enotah Knjižnica Nova vas in Pionirska knjižnica Nova vas odločilo za spremembo delovnega časa. Od danes naprej do konca poletnega delovnega časa (11.6.2019 - 31.8.2019) bosta tako enoti odprti le v dopoldanskem času, in sicer od 8.00 do 13.00.
"Dopoldne je še nekako znosno, a popoldne se segreje na 35 do 40 stopinj Celzija in to so razmere, v katerih zaposleni ne morejo delati," je razlog, ki jih je prisilil v zaprtje knjižnice popoldne navedla Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice. Ob 10. uri zjutraj, ko je nad stavbo še malo sence, je termometer danes kazal malenkost nad 28 stopinj, popoldne, ko se sonce upre, ni nič nenavadnega, da pokaže tudi 10 stopinj več. "Obiskovalec pride in gre, ampak zaposleni pa delajo v takšnih nevzdržnih pogojih več ur in se tudi bojimo, da bi se komu kaj zgodilo. Že lani so imeli zaposleni težave, postajalo jim je slabo," je še dodala Turjakova.
Po besedah direktorice je lani mariborska občina naredila projekt ureditve ogrevanja in projekt prezračevanja in klimatiziranja v knjižnici v Novi vasi. "Medtem ko je ogrevanje bilo urejeno, za ureditev prezračevanja in klimatiziranje ni bilo denarja," je povedala Turjakova. Na odziv mariborske občine še čakamo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta