Kam med počitnicami? Lahko ustvarjate v galeriji

ŠTR
09.07.2022 03:00

Otroci, stari od pet do enajst let, lahko torke preživijo z mentorji v Umetnostni galeriji Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obisk otrok v UGM med ustvarjanjem velike stenske ilustracije Marka Horvata
Arhiv UGM

Med poletnimi počitnicami vabi Umetnostna galerija Maribor na ustvarjalna druženja z umetninami, ki bodo popeljale v domišljijske svetove, celo v vesolje. Ves julij in avgust se bodo z otroki, starimi od pet do enajst let, pogovarjali, igrali in ustvarjali ob razstavah v UGM in UGM Studiu na torkovih ustvarjalnicah. Svoje razumevanje in doživljanje umetnosti bodo poglobili z risanjem, slikanjem, kiparjenjem in mešanjem tehnik. Ustvarjalno pa se bodo lahko družili tudi mladi in odrasli, ki jih vabijo na slikarsko ustvarjalnico z umetnico Natalijo Šeruga Golob. Ustvarjalno poletje v UGM bodo zaključili v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in predstavo iz nabora mednarodnega festivala Lutkovni pristan.

Minuli torek sta bila torkova ustvarjalnica in druženje z ilustratorjem Markom Horvatom ob vodenju muzejske svetovalke Brigite Strnad. Prihodnji torek, 12. julija, je na vrsti ustvarjalnica z naslovom Narišimo vesoljski jezik, ki jo bosta vodili Sara Irman Kolar in Tjaša Ornik, in sicer bodo na razstavi 14. Slovenskega bienala ilustracije pokukali v knjigo Aksinje Kermauner David: Misija mogoče, ki je opremljena tudi z ilustracijami kretenj znakovnega jezika za osebe z okvaro sluha. Na ustvarjalnici se bodo naučili nekaj čisto pravih kretenj.

Več o vsebini posameznih delavnic na spletni strani ugm.si. Delavnice potekajo med 10. uro in 12.30. Za posamezno je treba odšteti pet evrov, je pa v to vključena tudi malica. Več informacij in predhodne prijave 02/229 46 93 ali blagajna@ugm.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta