Karierni sejem v Mariboru letos na virtualnih stojnicah

MBK
12.09.2020 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi virtualne stojnice bodo omogočale stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci.
Sašo Bizjak

​Karierni sejem poklicev in izobraževanja bo letos virtualen. Od 16. do 20. novembra bo potekal za osnovnošolce, od 23. do 27. novembra pa za srednješolce. "Z organizacijo virtualnega kariernega sejma za osnovnošolce ter s podporo organizaciji virtualnega kariernega sejma za srednješolce želi Mestna občina Maribor pomagati mladim pri premagovanju izzivov karierne orientacije - tudi tistih povsem novih, ki jih prinaša pandemija covida-19," so zapisali na mariborski občini.
Kaj bo virtualni karierni sejem ponujal? Čim lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih stojnicah. Predstavljeni bodo nekateri deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za večanje kompetenc in lažji vstop na trg dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo nove oblike interakcije, pregleden in preprost dostop do vsebin ter zanimivo uporabniško izkušnjo, so napovedali na občini. Udeležba na sejmu bo za obiskovalce brezplačna. Za razstavljavce pa so na razpolago različni plačljivi paketi za najem virtualne stojnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta