Kje po novem iz Ruš do Maribora

Igor Selan Igor Selan
18.06.2020 05:00

Namesto pretesne Limbuške ceste, ki skozi Studence povezuje Ruše in Maribor, nova dvopasovnica v obe smeri s tremi priključki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V Mariboru se na Studencih nadaljuje gradnja podaljška Ceste proletarskih brigad oziroma tako imenovane limbuške obvoznice, dva kilometra dolgega odseka nove dvopasovnice v obe smeri, ki bo za Studence precejšnjega pomena, saj bo to mestna vpadnica iz smeri Ruš. To vlogo sta doslej imeli Erjavčeva ulica in Limbuška cesta, a predvsem slednja zaradi prostorskih omejitev ne zagotavlja potrebnih standardov za tako pomembno prometnico in je temu tudi ni mogoče prilagoditi. Nova obvoznica se bo začela v krožišču pri Qlandii, tega bodo preoblikovali v turbokrožišče, na Limbuško pa se bo priključila v bližini križišča z Lesarsko ulico oziroma križišča s Cesto Graške Gore. Vmes se bodo nanjo priključile še tri ceste, s krožiščem Studenška v bližini RTV-centra ter s križiščema Pekrska cesta in Kamenškova neposredno pod Pekrsko gorco.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta