Knjižnica ostaja na Rotovškem trgu

MBK
21.01.2019 14:08

Po sestanku med vodstvom mariborske občine in Mariborske knjižnice: Projekt bo najbrž optimiziran z izključitvijo predvidene druge etaže kleti pod Rotovškim trgom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
MOM

Mariborski župan Saša Arsenovič se je sestal s predstavniki sveta, ki sta ga zastopala predsednica Majda Potrata in njen namestnik Semir Atić, ter direktorico Mariborske knjižnice Dragico Turjak. Tako županstvo kot predstavniki knjižnice so bili enotni glede lokacije mestne knjižnice, ki bo ostala na Rotovškem trgu. Iz mariborske občine so sporočili, da bo skupaj z Atelier arhitekti že v februarju narejena prevetritev projekta, ki bo najverjetneje zajemala ključno potezo - to je, da bo projekt optimiziran z izključitvijo predvidene druge etaže kleti pod Rotovškim trgom. Po tem sestanku bo začrtana tudi časovnica projekta. Vodstvo knjižnice pa bo glede na to, da so se v desetih letih spremenili tudi trendi in potrebe znotraj knjižničarske stroke, posodobilo vsebinska izhodišča ter na novo postavilo prioritetne zahteve.

Mariborska knjižnica že vrsto let deluje v pretesnih in neustreznih prostorih.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta