Kolesar Rotar želi postati državni svetnik

Nina Ambrož Nina Ambrož
13.05.2020 15:00


Po prenehanju Kanglerjevega mandata se za predstavnika lokalnih interesov v državnem svetu poteguje tudi Josip Rotar, predsednik Liste kolesarjev in pešcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Rotar
Andrej Petelinsek

Lista kolesarjev in pešcev bo mariborskemu mestnemu svetu predlagala svojega kandidata, predsednika liste Josipa Rotarja, za predstavnika lokalne skupnosti na nadomestnih volitvah v državni svet, ki bodo 18. junija. Rotar je na današnji tiskovni konferenci, ki je potekala zunaj na Lentu, povedal, da se je za kandidaturo odločil zato, ker "bi rad sprožil čim več pozitivnih premikov za regijo in mesto. Lani sem s kampanjo za hitro železnico med Mariborom in Ljubljano že začel povezovati različne mestne občine vzhodne Slovenije k javni podpori tega projekta." Prepričan je, da Maribor lahko pridobi na svoji veljali le, če bo znal pridobiti zaveznike iz drugih regionalnih središč po Sloveniji. Sam zaveznike že ima, pravi Rotar, saj bo kandidiral s podporo v sosednjih občinah. Ni edini Mariborčan, ki bi rad postal državni svetnik v 3. volilni enoti in nadomestil Franca Kanglerja. Enako ambicijo imajo Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Željko Vogrin (Lista Franca Kanglerja – NLS) in Milan Lukić (SMC).
Člani liste so predstavili še svoje delovanje v mestnem svetu in poudarili, da je kljub gradnji kolesarskih poti in drugim infrastrukturnim projektom Maribor v velikem razvojnem zaostanku. Potrebna bo povezava skupnosti in gradnja politike od spodaj, menijo.

Sodelovanje med Miho Reckom (drugi z leve) in Listo kolesarjev in pešcev ni trajalo dolgo.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta