Koronavirus: Marprom ukinja plačevanje z gotovino na avtobusih

MBK
12.03.2020 11:01

Iz Marproma so sporočili, da so zaradi problematike širjenja novega virusa Covid-19 morali določene zaščitne ukrepe uvesti tudi v mestnem potniškem prometu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od ponedeljka, 16. marca, na vseh mestnih avtobusih voženj začasno ne bo več mogoče plačevati z gotovino pri vozniku in s papirnatimi kupončki za eno vožnjo.
Sašo Bizjak

Marprom in Mestna občina Maribor sta tako sprejela odločitev, da od ponedeljka, 16. marca, na vseh mestnih avtobusih voženj začasno ne bo več mogoče plačevati z gotovino pri vozniku in s papirnatimi kupončki za eno vožnjo. "Zato potnike pozivamo, da pravočasno poskrbijo za nakup ustreznih vozovnic v predprodaji - plastičnih kartic z eno ali več vožnjami. To lahko storijo na blagajni na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici, na spodnji postaji Pohorske vzpenjače, v Turistično informacijskem centru Maribor in na vseh zunanjih prodajnih mestih (trafikah)," so zapisali v Marpromu.
Ukrep ukinitve plačevanja z gotovino in papirnatimi kupončki za eno vožnjo pri vozniku na avtobusu bo veljal do nadaljnjega oziroma do preklica. "Z njim želimo zmanjšati možnosti širjenja virusa Covid-19 in tako v čim večji meri zaščititi voznike ter vse uporabnike mariborskega mestnega potniškega prometa. O morebitnih nadaljnjih spremembah vas bomo obveščali," so še javili iz mariborskega javnega podjetja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta