Lažno zbiranje denarja za mariborsko zavetišče za živali: Sredstev nikdar ne zbirajo s prosjačenjem na ulici

mbk
25.03.2024 12:17

Iz Snage Maribor apelirajo na previdnost pri prispevanju denarja domnevno za mariborsko zavetišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Iz Snage Maribor, ki upravlja z mariborskim zavetiščem za živali, opozarjajo, da so bili obveščeni, da na Taboru, natančneje na Pregljevi ulici, neznani gospod z brado zbira denar za Zavetišče za živali Maribor. "Gre za lažno zbiranje sredstev, saj Snaga donatorskih sredstev za potrebe zavetišča nikdar ni in tudi ne bo zbirala na takšen način. Tovrstna dejanja obsoja, saj škodujejo ugledu podjetja in zavetišča," obveščajo Mariborčane in Mariborčanke. 

Opozarjajo na previdnost pri prispevanju denarja domnevno za zavetišče, četudi so prosilci v imenu zavetišča pri nagovarjanju še tako prepričljivi. ​Ob tem predlagajo, da v takšnih primerih pokličete na številko policije 113. Se pa zahvaljujejo gospodu iz Pregljeve ulice, ki jih je opozoril na tokratno pojavnost lažnega zbiranja sredstev.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Poudarjajo, da res zbirajo tudi donacije za pokrivanje nastalih stroškov, tako s strani družbeno odgovornih podjetij in posameznikov, ki jim je mar, da zavržene živali dočakajo svoj novi dom, a to počno transparentno in izključno z nakazili na račun SI56 0451 5000 0175 787 (sklic: SI00 3400, namen – donacija za Zavetišče za živali) in s sklepanjem pogodb o donaciji oz. sponzorstvu. 

"V zavetišču se trudimo zagotavljati celovito oskrbo in ustrezno bivanje vsem zapuščenim in zavrženim živalim, ki v zavetišču najdejo svoj prehodni dom. Prav tako sledimo praksi, da vsaki zdravi živali poiščemo nove odgovorne lastnike in topel dom, četudi to traja včasih več mesecev in celo let, kar posledično pomeni veliko stroškovno obremenitev," so še zapisali, zakaj so donacije nujne. ​

Sašo Bizjak

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta