Lokal Taborka ima novega najemnika: V društvu upokojencev zahtevajo plesno glasbo vsaj enkrat na teden

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
05.04.2024 03:00

Gostilno zraven dvorane Tabor je s 1. aprilom prevzelo mariborsko podjetje Klima sistemi v lasti Vladimirja Edelbaherja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi najemnik bo ponujal malice in kosila, predvidena je domača kulinarika.
Andrej Petelinšek

V začetku letošnjega leta se je zaprl lokal v neposredni bližini dvorane Tabor, Gostilna Tabor, bolj znana kot Taborka, ki jo je zaradi hudih kršitev davčnih predpisov najemnika, podjetja Calvilo, zapečatila finančna uprava. Objekt je v lasti Društva upokojencev Tabor, ki pa je že našlo novega najemnika. Gostilno je s 1. aprilom prevzelo mariborsko podjetje Klima sistemi v lasti Vladimirja Edelbaherja. "Poudarek bo na hrani, predvidena je pristna slovenska kulinarika. Na našo zahtevo bo vsaj enkrat tedensko tudi plesna glasba, da se bodo lahko okoliški prebivalci zabavali. V tem koncu mesta je mrtvilo, upamo, da bo našemu najemniku to uspelo popraviti," je povedala predsednica društva Jožefa Prah

Gostilna Tabor
Andrej Petelinšek

Edelbaher je dejal, da bodo gostinski obrat odprli okoli 1. maja, takoj ko končajo z ureditvijo prostora. "Ponujali bomo malice, kosila, na voljo bo tudi bar. Smo družinsko podjetje in radi bi naredili zgodbo domače kulinarike, ki je v Mariboru ni," je razložil novi najemnik, ki ima z gostinsko dejavnostjo že izkušnje, v preteklosti je vrsto let vodil bar v stavbi Bodifita na Studencih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta