Lovrenc na Pohorju: Zadali so si izziv v dvanajstih urah po mejah občine

Mateja Bečan
06.07.2019 04:59

Zadani cilj jim je uspelo doseči, rezerv za drugačne trase je še veliko, pravijo v lokalnem planinskem društvu, ki je bilo pobudnik akcije. Mimo številnih zanimivosti, pohorskih kmetij jih je vodila pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tisti, ki so opravili pot, so se ovekovečili še na skupinski fotografiji.
Mateja Bečan

Ob dnevu državnosti so se lovrenški planinci odpravili na celodnevni pohod po obronkih lovrenške kotline, po planinskih in neoznačenih poteh, ter obiskali markantne in razgledne točke.
Pot so pričeli zgodaj zjutraj, ob 6.30, na najnižji točki pri romarski cerkvi Device Marije v Puščavi. Mimo kmetije Karničnik so se povzpeli do stoletne lipe in nadaljevali po razglednih travnikih preko Rebrnikovega vrha (790 m) do turistične kmetije Koh, kjer so se vpisali v knjigo Kohovega pokala. Od tam so se spustili v Ciglenco, sekali traso Vranovega leta iz Ožbalta v Lovrenc ter se povzpeli do lovske koče pri Klančniku. Pot so nadaljevali do Hudeja, se spustili do lepo obnovljene kmetije Brabar in po grebenu mimo Povha in Tavžiča do Hrastnikovega vrha. Tam so se okrepčali, napolnili čutare s svežo vodo in zagrizli v breg do Gneca in naprej do planinske poti proti Vrelenku. Na tej idilični jasi na 1170 metrih nadmorske višine so si malo čez poldne privoščili daljši odmor.

Lovrenška jezera
Aljoša Šumer
Koča na Pesku
Planinska zveza Slovenije
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta