Lovska zveza Maribor ima 40 novih članov zelene bratovščine

Marjan Toš
18.07.2021 04:00
Ob zaključku izobraževanja lovskih pripravnikov generacije 2021 je Lovska zveza Maribor (LZM) pripravila zaključno slovesnost s podelitvijo spričeval in svečano lovsko zaprisego.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova generacija štajerskih lovk in lovcev pred sedežem LZ Maribor.
Božidar Kunej

V kulturnem programu so nastopili rogisti LZM, vse mlade lovke in lovce pa je nagovoril in pozdravil predsednik zveze Marjan Gselman. Zaradi veljavnih ukrepov NIJZ tudi na letošnjem zaključku niso sodelovali mentorji lovskih pripravnikov in starešine lovskih družin, iz katerih so bili lovski pripravniki.

Predsednik Gselman je ob tej priložnosti poudaril, da je bilo izobraževanje generacije 2021 posebno zaradi epidemije. Mladim članicam in članom zelene bratovščine je zaželel veliko uspeha pri delu, zlasti še pri varstvu narave, naravnega okolja in divjadi. Nagovor je zaključil s simboličnim stavkom: "Bodite lovci s ponosom, ne sramujte se lovskega kroja in zelenega klobuka. Predvsem pa pozabite na lov zaradi trofej, pač pa vedno in povsod delajte v dobro in za korist divjadi."

Teja Marhold iz LD Kungota med prisego
Božidar Kunej

Preverjanje znanja po posameznih izpitnih temah je potekalo pisno po skupinah v skladu z navodili NIJZ in sprejetimi odloki Vlade RS. Izobraževanje je uspešno zaključilo 40 kandidatov, preostali bodo preizkus znanja opravljali jeseni. Kot je povedal Božidar Kunej, strokovni tajnik LZ Maribor, je bila letos povprečna starost pripravnikov 36 let in povprečna ocena teoretičnega dela izobraževanja 3,79. Trije kandidati so izobraževanje zaključili z odličnim uspehom, najboljši med njimi je bil Boštjan Pogorevc iz LD Slovenska Bistrica. Vsi mladi štajerski lovci so ob koncu podelitve svečano podpisali še etični kodeks slovenskih lovcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta