Mala lisica odpovedana

mb.k.
18.02.2020 10:08

Ta vikend naj bi Snežni stadion gostil bodoče prvake v smučanju na mednarodnem tekmovanju Little Fox. Zaradi vremenskih razmer je tekmovanje odpovedano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Mali lisjaki in lisičke se letos ne bodo podili po pohorski strmini. Zaradi pomanjkanja ustreznega snega se pri organizatorju tekme ASK Branik odločili odpovedati tekmovanje, ki vsako leto privabi v Maribor okoli 500 mladih smučarjev, med katerimi je tekmovanje priljubljeno zato, ker je pomanjšana Zlata lisica.
"Zaradi vremenskih razmer, ki smučiščem in smučarjem tudi drugod, ne samo pri nas, niso najbolj naklonjene, smo ob ponovnem pregledu smučarske proge na Snežnem stadionu, na katerem poteka tekmovanje za Little Fox Race Maribor, sprejeli odločitev, da zaradi varnosti otrok in kvalitetne izvedbe prireditve ob trenutnih pogojih ne moremo izvesti letošnjega tekmovanja," pojasnjujejo pri ASK Branik.
"Kako zelo močno se je tekmovanje mladih smučarjev v preteklih treh letih zasidralo v smučarski koledar, je pokazalo dejstvo, da se je v vsega štiriindvajsetih urah po odprtju prijav v mesecu januarju letos na posamično, nedeljsko tekmovanje, prijavilo več kot 500 smučarjev.  
Lansko leto se je tekmovanja udeležilo več kot 550 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 klubov, ki so prišli iz 12 različnih držav. Pod Pohorjem se je zbralo več kot 4000 zvestih navijačev in obiskovalcev. Letošnje leto so bile številke prijavljenih še višje, zato je organizatorjem, Alpskemu smučarskemu klubu Branik za nastalo situacijo, čeprav nanjo niso imeli vpliva in so skupaj s podjetjem Marprom, ki skrbi za pripravo smučišč, do sedaj naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, močno žal," še pišejo v ASK Branik.
(mbk)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta