Maribor bo v četrtek dobil novo restavracijo verige s hitro prehrano. Koliko ljudi bo dobilo delo?

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.01.2024 15:30

Restavracija na Studencih se bo pridružila preostalim štirim restavracijam McDonaldsa v Mariboru, hkrati je to njihova 25. restavracija v Sloveniji. Za popestritev postrežbe bo poskrbel simpatičen robotek Bela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obiskovalci bodo v notranjosti lahko naročali na štirih samostoječih dvostranskih kioskih.
Andrej Petelinšek

Največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu McDonald's v četrtek v Mariboru na Studencih odpira svojo novo restavracijo, ki bo že peta v mestu ob Dravi. Da je objekt zgrajen po najsodobnejših standardih restavracij McDonald's, so sporočili iz družbe Alpe-Panon, d.o.o.: "Ponudbo bosta popestrila McCafé in McDrive, ki bo kot drugi takšen v Sloveniji ponujal najnovejše digitalne rešitve z digitalnimi zasloni."

"Gostom bodo v novi restavraciji na voljo sodobno opremljen prostor, nove tehnologije naročanja, priprave in postrežbe hrane," napovedujejo. Na voljo bo tudi dostava na dom.

Za ponudbo hrane pri verigi restavracij pravijo, da se prilagaja lokalnim okusom, nova restavracija v Mariboru pa bo obsegala 435 kvadratnih metrov velik prostor in tudi teraso, na kateri so namestili igrala za otroke. V notranjosti in na terasi bo na voljo 249 sedišč. 

Andrej Petelinšek

Obiskovalci bodo lahko na štirih samostoječih dvostranskih kioskih, torej na osmih zaslonih, oddali naročila in opravili plačila, za vse, ki si s tehniko niso preveč blizu, bodo naročila možna tudi na blagajni. Novo mariborsko restavracijo so opremili z digitalnimi zasloni, na katerih bodo predstavljali ponudbo, pohvalili so se še z nekaterimi drugimi sodobnimi tehnološkimi rešitvami za naročanje, ki naj bi med drugim omogočile še hitrejšo postrežbo. Za popestritev postrežbe in pomoč bo poskrbel tudi robotek Bela.

Za notranjost so izbrali modernističen "Ray stil" opreme, navajajo: "Ta zliva moderne elemente z retro stilom in nosi ime po legendarnem Rayu Krocu." Gre za ameriškega poslovneža in podjetnika, ki se je leta 1954 pridružil kalifornijski verigi s hitro hrano McDonald's.

"S takšnim stilom se lahko pohvali zgolj peščica restavracij v Evropi (ena je v Ljubljani na Cankarjevi), kar pomeni, da gre res za ekskluzivno restavracijo," pravijo pri Alpe-Panon. Z novo mariborsko restavracijo se bo več kot 1300 sodelavcem pridružilo okoli 60 novih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta