Maribor za za štipendiranje dijakov in študentov namenja 100.000 evrov, največ za nadarjene

MBK
29.07.2019 11:10

Mariborska občina je za štipendije nadarjenih dijakov in študentov namenila 96.880 evrov, za štipendije dijakov srednjega poklicnega izobraževanja pa 3120 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na spletni strani Mestne občine Maribor sta objavljena dva razpisa za štipendiranje dijakov in študentov mariborske občine za šolsko oziroma študijsko leto 2019/20. Za podelitev štipendij nadarjenim dijakom in študentom je v proračunu MOM za leto 2019 predvidenih 96.880 evrov. Rok za oddajo vlog je za dijake do 13. septembra, za študente pa do 15. oktobra.
Za podelitev štipendij dijakom srednjega poklicnega izobraževanja pa je v proračunu MOM za leto 2019 predvidenih 3120 evrov. Vlogo kandidati oddajo najkasneje do 13. septembra. "Višina sredstev za štipendije na obeh področjih je bila postavljena skladno z izkušnjami iz preteklih let. Starše in potencialne prijavitelje pozivamo, da si ogledajo razpisno dokumentacijo in se prijavijo," so ob tem sporočili iz mariborske občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta