Mariborsko Pohorje: Bike park odpira svoja vrata, Kros za Puklovo roko prestavljen

Jasmina Cehnar
09.03.2021 15:00
Za vse domače rekreativne gorske kolesarje bodo odprli 2,9 kilometrsko progo Red line, ki se začne pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karta odrasle stane 22 evrov, mladino 18, otroke pa 14 evrov. 
Andrej Petelinsek

Gorski kolesarji bodo na svoj račun prišli že ta konec tedna. Bike park Pohorje namreč to soboto, 13. marca, začenja letošnjo kolesarsko sezono. Za vse domače rekreativne gorske kolesarje bodo odprli 2,9 kilometrsko progo Red line, ki se začne pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Dejstvo, da smučarska sezona še nemoteno poteka, na obratovanje bike parka ne bo posebej vplivalo. "Snežne razmere na Bellevueju niso ovira, ker ni več toliko snega, kolesarji pa so tako ali tako vajeni bolj ekstremnih razmer," pojasnjujejo pri Marpromu, ki s parkom upravlja.

Igor Napast

Karta bo odrasle kolesarje stala 22 evrov, mladino 18 evrov, otroke pa 14 evrov. Upravitelj še opominja, da tudi za gorske kolesarje velja spoštovanje zaščitnih ukrepov. To je predložitev negativnega hitrega testa, starega največ en teden, v Pohorski vzpenjači pa obvezna uporaba kirurške maske.  

Andrej Petelinsek

V Bike parku Pohorje se sicer obeta veliko dogajanja in bogata tekmovalna sezona. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je namreč v letošnjem koledarju tekem v disciplini spust za Maribor rezervirala kar tri pomembne termine. Bike Park Pohorje bo med 3. in 15. avgustom gostil tekmo svetovnega pokala 2021 Mercedes-Benz UCI Mountain Bike, tekmo evropskega pokala in premierno tudi evropsko prvenstvo. 

Kros za Puklovo roko.
Janko Rath

Hkrati so na Marpromu povedali tudi, da je sedmi Kros za Puklovo roko v organizaciji Alpskega smučarskega kluba Branik iz te sobote prestavljen za en teden, na 20. marec. Organizatorji so namreč ocenili, da so snežne razmere trenutno dovolj dobre, da bodo smuko v dolino poskušali zagotavljati še do konca tedna. "Škoda bi bila, če sedanjih snežnih razmer ne bi izkoristili za še nekaj dni smuke v dolino po Čopovi progi. Prav tako Kros za Puklovo roko običajno poteka med zaplatami snega, blata in trave, medtem ko je sedaj proga še prekrita s snegom. Ne nazadnje na takšni podlagi vsi tekmovalci, to so smučarji, deskarji, vozniki pležuha in kolesarji, tudi ne bi bili v enakovrednem položaju," je pojasnil Miha Rubin, tiskovni predstavnik Marproma.     

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta