Medijski dan na Feriju letos posvetili ustvarjalnosti

mbk
24.05.2024 16:00

Inštitut za medijske komunikacije na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je v četrtek pripravil tradicionalni Medijski dan. Tokrat je bila tema kreativna ustvarjalnost na avdiovizualnem področju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gost na Medijskem dnevu je bil Bojan Emeršič.
Marcel Vrbnjak

V pogovorih in predavanjih s študentkami in študenti medijskih komunikacij so program oblikovali prejemnik nagrade Prešernovega sklada, režiser Matjaž Ivanišin, filmska in gledališka igralka SNG Maribor Maša Žilavec, mednarodni filmski producent Miha Černec in prvak ljubljanske Drame, televizijski igralec, komik in voditelj Bojan Emeršič.

"Kreativna ustvarjalnost je v sodobnem času izjemno zaznamovala in razmahnila medijsko ustvarjalnost, še posebej na avdiovizualnem področju. Medijski dan je bil zato letos namenjen sodelovanju in spremljanju izzivov, ki jih ponuja kreativna industrija, še posebej ustvarjalnost na področju filmske in televizijske produkcije. Z dogodkom, ki ga organiziramo na našem Inštitutu za medijske komunikacije, smo želeli sodobne trende predstaviti študentom, profesorjem in širši javnosti," sporočajo. Odziv obiskovalcev je bil zelo dober. "Veseli me, da je Medijski dan pritegnil mnoge mlade, bodoče ustvarjalce, kreativne posameznike - in upam, da jih je opogumil, da bodo še naprej razvijali svojo kreativnost," je povedala predstojnica Inštituta za medijske komunikacije FERI dr. Suzana Žilič Fišer.

Da bodo študenti programa Medijske komunikacije tudi v prihodnje kakovostni medijski ustvarjalci, so tudi v letošnjem študijskem letu že dokazali s filmom Omrežje. Medijski dan so tako zaključili s projekcijo in pogovorom z ustvarjalci filma, ki so ga pripravili v okviru študijskega procesa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta