Mednarodni feministični in kvir festival Rdeče zore v Mariboru

MBK
28.02.2023 02:00

Društvo ZIZ vabi na mednarodni feministični in kvir festival, ki bo med 6. in 8. marcem v Narodnem domu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Festival bo odprla premiera egocentrične kratkočasnice Futraj moj ego #2 Anje Bezlove.
Društvo Ziz

Kulturno-umetniško društvo ZIZ v Maribor vrača Rdeče zore, mednarodni feministični in kvir festival, ki se bo letos zgodil že 24. zapovrstjo. Praznik ob 8. marcu želijo označiti, "kot si ga družba zasluži - provokativno, opozarjajoče in uporniško". Med 6. in 8. marcem bodo v klubu Narodnega doma Maribor trije festivalski večeri. V produkciji društva ZIZ bo program ponudil tri uprizoritve, s katerimi bo osvetljeval in poudarjal vlogo žensk v družbeni realnosti, zgodovinskih kontekstih, pa tudi metarealnosti gledaliških oziroma odrskih okolij. "Koga vidimo, ko gledamo žensko na odru, in zakaj jo gledamo, kot jo?"

Festival bo odprla premiera egocentrične kratkočasnice Futraj moj ego #2 Anje Bezlove, drugi večer sledi avtorska predstava Nuše Komplet Peperko, Urške Majcen in Nuše Ofentavšek Roza, v sredo, 8. marca, pa bo v kleti Narodnega doma vladalo pravo kabarejsko vzdušje. Premiera novega ZIZ kabareta bo, ta nosi naslov Nageljn si láhko zatlačiš veš kam, ne. Ob tej priložnosti so ZIZ kabarejski ansambel Teja Bitenc, Rebeca Jazbinšek Berghaus, Alja Jeršič, Sanja Kranjc, Anamarija Nađ, Eva Nađ, Jan Podbrežnik in Barbara Polajnar. Vse predstave se začnejo ob 20. uri.

Rezervacije mest zbirajo na elektronskem naslovu info@kolektiv-ziz.com. Vstop je brezplačen, a so zaželeni prispevki za nastopajoče v višini od 5 do 10 evrov (ves nabrani denar gre nastopajočim, to je tudi edino plačilo za nastop).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta