Medvedova ulica: Ko za nevarno ulico brez pločnikov ni denarja

Igor Selan Igor Selan
06.11.2019 17:20

Kljub številnim pritožbam stanovalcev, ki opozarjajo, da je Medvedova ulica v središču Maribora v tako slabem stanju, da je že nevarna, občina ulice v kratkem ne namerava urediti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko dežuje, lahko pešci uporabljajo samo cestišče, pa še to le pogojno, saj je tudi to zelo dotrajano.
Igor Napast

Čeprav se stanovalci Medvedove ulice v središču Maribora že več let pritožujejo zaradi neurejenosti ulice in napačnega parkiranja v njej, občina ne letos ne prihodnje leto ne načrtuje njene prenove. Na naša vprašanja glede morebitne prenove zelo skopo sporočajo: "V proračunu MO Maribor za leto 2020 za zdaj sanacija Medvedove ulice ni načrtovana."
​Že pomladi so se sicer stanovalci s pobudo za ureditev ulice obrnili tudi na občinski spletni portal Izboljsajmo.maribor.si, kjer jih je pričakal vsaj nekoliko prijaznejši odgovor: "Zavedamo se, da je celotna Medvedova ulica potrebna celovite prenove. Treba je zamenjati vso komunalno infrastrukturo (vodovod, kanalizacija, javna razsvetljava …) in urediti parkirišča. Če bodo v proračunu na razpolago zadostna finančna sredstva, bomo pristopili k urejanju omenjene ulice."

Igor Napast

Brez pločnikov, brez parkirnih mest

Zavedajoč se finančnih omejitev občine, stanovalci vseeno menijo, da bi občina glede na resnično slabo stanje vozišča in nevarnosti za pešce in kolesarje morala ukrepati. "Nikjer pločnikov, cesta pa razrita do konca. Nikjer tudi parkirnih mest, kljub temu pa so avtomobili parkirani povsod po zelenicah. Oziroma bolje rečeno nekdanjih zelenicah, ker danes to zaradi vseh tam parkiranih avtomobilov niso več. Ko dežuje ali sneži, lahko pešci uporabljajo samo cestišče, pa še to le pogojno, saj je tudi to ena sama jama. Pri tem pa je bližnji vrtec oddaljen le okrog sto metrov. Je to mesto prijazno kolesarjem in pešcem?" se sprašuje eden od stanovalcev.

Tako je videti Medvedova ulica pozimi.
Arhiv Večera

​Orehovec: Upanje za leti 2021 in 2022

Da je ureditev Medvedove ena od prioritet Mestne četrti Koroška vrata, pa pravi njen predsednik Damir Orehovec, sicer tudi mestni svetnik SMC, ki je na minulih lokalnih volitvah za župana predlagala Saša Arsenoviča. "Prioriteta je že vrsto let, a žal doslej občina za to še ni našla denarja. Vsekakor bi bilo treba pripraviti celostno rešitev za celoten kare Medvedova-Kosarjeva-Rosinova, saj pri Vrtcu Ivana Glinška ni pločnikov in je mogoče hoditi samo po cestišču. Vsekakor bomo občino še enkrat opomnili in upali, da se bo vsaj v novem proračunskem obdobju 2021-2022 kaj naredilo," je povedal Orehovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta