Mestna občina Maribor: Borisu Železniku odpravnina v višini 17.718 evrov

Igor Selan Igor Selan
06.01.2020 15:48

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes razrešil Borisa Železnika kot direktorja mestne uprave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktor mariborske mestne uprave Boris Železnik je končal svoj mandat, začasno ga bo zamenjala Mateja Cekić (v ozadju) 
Igor Napast

Direktor mariborske mestne uprave Boris Železnik je danes zaključil svoj angažma na mariborski občini, do prihoda novega direktorja, ki ga bodo iskali z razpisom, bo mestno upravo začasno vodila nova vodja urada za finance Mateja Cekić. Kot je znano, Železnik z občine odhaja zaradi razhajanj v pogledih na delo uprave z županstvom. "Najini pogledi glede vodenja mestne uprave so se razšli, v tem kontekstu iščeva najboljše rešitve za mestno upravo. Župana pri tem nimam namena ovirati, ne nazadnje me ima v skladu z zakonom o javnih uslužbencih v prvem letu dni od imenovanja pravico zamenjati kadarkoli brez razloga," je tik pred novim letom za Večer povedal Železnik.
Cekićeva je funkcijo vršilke dolžnosti direktorice mestne uprave opravljala že v času prejšnjega župana Andreja Fištravca, po prihodu župana Saše Arsenoviča pa je do nedavnega delala kot pomočnica Borisa Železnika. 
Kdaj bo objavljen razpis za novega direktorja, v tem trenutku še ni znano. So pa z mariborske občine sporočili, da Železniku ob odhodu pripada odpravnina v bruto višini 17.718 evrov. "Boris Železnik ima zaradi razrešitve s položaja direktorja mestne uprave v skladu z zakonom o javnih uslužbencih za vsako polno leto do izteka dobe imenovanja pravico do odpravnine v višini ene povprečne mesečne bruto plače, kot jo je prejemal do prenehanja položaja. Imenovan je bil z 10. junijem 2019 za obdobje petih let, tako mu pripada odpravnina v bruto višini 17.718 evrov," so pojasnili na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta