MGC Ruše: Druženja odslej v novih prostorih

Špela Pokeržnik
16.01.2020 10:37

Medgeneracijski center DANica, ki je jeseni zaživel tudi v Rušah, se iz prostorov v dijaškem domu v Športnem parku, seli v kompleks Hotela Veter na Mariborski cesti 31. Danes dopoldan so tam pripravili tudi posebni prireditev in pripravili dan odprtih vrat. Center s svojo pestro paleto vsebin ponuja možnost kakovostnega preživljanja časa za starejše, spodbuja medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami ter predstavlja doprinos h kvaliteti bivanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ta prečudovita oblačilna kreacija je nastala iz Večera, je povedala Maja Požgan.
Špela Pokeržnik

"Starejši človek potrebuje druženje. V našem centru v Rušah ljudem ponujamo socialni kontakt in hkrati s številnimi aktivnostmi in vsebinami poskrbimo za kvalitetno preživljanje dopoldanskega časa," pojasnjuje Maja Požgan, vodja Medgeneracijskega centra DANica Ruše, ki svoje delo opravlja prostovoljno. "Prostovoljstvo je zame velikega pomena. Sem kreativna in polna idej in v veliko veselje mi je, da lahko to delim med naše uporabnike. Bistven pomen dobrega vsakdana zame predstavlja povezovanje z ljudmi in prav to je smisel tega našega centra," dodaja.

V ruškem medgeneracijskem centru DANica se starejši družijo.
Špela Pokeržnik
V MGC DANica Ruše so zelo priljubljene kuharske delavnice.
Špela Pokeržnik

Za manj osamljenosti med starejšimi

V občini Ruše si prizadevajo, da bi bilo mesto prijazno starejšim in s tovrstnim centrom inovativno pristopajo k zmanjševanju osamljenosti ostarelih ter pospešujejo socialno vključenost. "Pri nas ni nobenih omejitev ali zaželenih starosti. Vsi so vedno dobrodošli. Prva delavnica, ki jo bomo izvedli v novih prostorih, bo kuharska, temu bodo sledile številne druge, kot so pogovorne urice ob kavici, branje časopisov ter ustvarjalne, računalniške in rekreacijsko-gibalne delavnice," našteva tudi siceršnje aktivnosti Maja Požgan, ki se veseli slehernega obiska uporabnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta