Mladinski kulturni center: Da jih bo poznalo 13.049 mladih

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.02.2020 18:08

Z začetkom feburarja je vodenje Mladinskega kulturnega centra Maribor prevzela Marja Guček.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marja Guček je na direktorskem stolčku MKC Maribor nasledila Majo Malus Azhdari.
Igor Napast

Mladinski kulturni center (MKC) Maribor ima od 1. februarja novo direktorico. To je postala dolgoletna delavka v mladinskem sektorju, nekdaj zaposlena na Mestni občini Maribor, pred tem pa dolgoletna prostovoljka, Marja Guček. Edini javni zavod, ki izvaja aktivnosti za mlade v Mariboru, bo vodila naslednjih pet let. Svoj program je naslovila s številko 13.049, kar predstavlja število mladih v Mariboru.

Nad drugo parado ponosa visi vprašaj

Program MKC Maribor za leto 2020 temelji na aktivnostih, ki so jih načrtovali že v letu 2019 in prej, pravi nova direktorica: "Program sestavljajo tradicionalni festivali, začnejo se s 23. Slovenskimi dnevi knjig in nadaljujejo z Jazz 'ma mlade, Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti, festivalom Mladi Maribor. V letu 2020 organiziramo tudi tri večje stvari - v decembru evropsko prvenstvo v slamovski poeziji, ki bo tokrat prvič izvedeno v Mariboru, pričakujemo okrog 700 gostov iz Slovenije in tujine, organiziramo praznovanje 30-letnice Galerije Media Nox in projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, s katero povezujemo področja znanosti, umetnosti in gospodarstva."

Maribor: Parada ponosa v Mariboru
Igor Napast

Kako se še bolj približati mladim

Marja Guček prizna, da so v preteklih letih na nekaterih področjih pozabili, da so mladi primarna ciljna skupina. Njen cilj je, da v petih letih mandata MKC Maribor pozna 13.049 mladih. "Včasih imam občutek, da ko naštudiramo en kanal, po katerem nagovarjamo mlade, se ti ravno preselijo na drugega. Želim si, da se mladi zaradi aktivnosti, ki jih MKC Maribor izvaja, počutijo, da so del mesta, njegovi aktivni soustvarjalci, da vedo, da imajo prostor, kjer ima nekdo posluh za njihove ideje, da jim lahko pomaga. Če se malo pohecam, da nas vidijo kot svojega zaveznika pri vseh norih, seveda v dobrem pomenu besede, idejah, ki bi jih radi izpeljali. In kot nekoga, ki jim nudi tudi varni prostor," še pravi Gučkova, ki je na direktorskem stolčku nasledila Majo Malus Azhdari.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta