Na pediatriji UKC Maribor prejeli 28 novih posteljic

Jana Juvan Jana Juvan
30.01.2024 20:05

Podjetje Krka se je ob svoji 70-letnici odločili pomagati vsem bolnišničnim oddelkom za otroke po državi, največjo donacijo so letos namenili mariborski pediatrični kliniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Zelo smo veseli, da ste se spomnili na nas in da bodo naši otroci bivali v najbolj udobnih posteljicah. Iskrena hvala za to donacijo," je o prejemu donacije dejal predstojnik pediatrije v UKC Maribor dr. Jernej Dolinšek.
Igor Napast

Na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor so od farmacevtskega podjetja Krka prejeli 28 novih otroških posteljic z omaricami in s tem poskrbeli za prenovo okoli polovice postelj na oddelku. Gre za sklop donacij Krke ob 70-letnici podjetja več pediatričnim oddelkom po državi - ob mariborski so pomagali tudi ljubljanski pediatrični kliniki in oddelkom za otroke v desetih splošnih bolnišnicah po državi. Podarili so posteljico z modulom za oživljanje, transportni inkubator, mobilni ultrazvočni aparat, grelno-reanimacijske posteljice, polisomnograf, spirometer, bronhodilatator, EKG-aparat, pulzni oksimeter, merilnike krvnega tlaka in opremo za izolacijsko sobo. Največja letošnja donacija Krke pa je omenjenih 28 posteljic za mariborsko pediatrijo.

Donacije v mariborskem UKC se je udeležil tudi predsednik Krkine uprave Jože Colarič (tretji z desne).
Igor Napast

"Zelo smo veseli, da ste se spomnili na nas in da bodo naši otroci bivali v najbolj udobnih posteljicah. Iskrena hvala za to donacijo," je ob prejemu donacije dejal predstojnik pediatrije v UKC Maribor dr. Jernej Dolinšek. Regijska direktorica Krke, Mojca Prah Klemenčič, pa se je poklonila "zdravstvenim delavcem s srcem in vrhunskim znanjem, za katerim je ogromno dela, izkušenj in izmenjav dobre prakse. Le tako ste lahko uspešni v boju za zdravje, za življenje. Vsi vi ste ljudje z veliko začetnico." 

Dogodek so z glasbenimi nastopi popestrili učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta