Na Trgu Leona Štuklja prireditev, nove sanitarije pa zaklenjene

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.09.2024 14:09

Številni obiskovalci prireditve ob Evropskem tednu mobilnosti na Trgu Leona Štuklja so se spraševali, zakaj so nedavno postavljene sanitarije na trgu zaklenjene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo v sredo na Trgu Leona Štuklja. 
Barbara Bradač

V času Evropskega tedna mobilnosti je danes na Trgu Leona Štuklja mariborska občina soorganizirala dan mobilnosti invalidov in preventivno akcijo na pot v šolo s kolesom. Dogodek je bil množično obiskan. Ob tem so se številni obiskovalci spraševali, zakaj so nedavno postavljene mobilne sanitarije na trgu zaklenjene. Še posebej, ker so te sanitarije dostopne tudi invalidom, medtem ko tiste pri Turistično informacijskem centru sanitarij za invalide nimajo.   

Čeprav bi naj obratovale v času prireditev, pa so bile danes zaklenjene. 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Kavarna s Pobrežja objavila sporočilo gostji: Ni dopustno, da se znašate nad našo sodelavko

Začasne sanitarije, ki naj bi obratovale v času prireditev, so postavile Mestne nepremičnine, ki spadajo pod okrilje Javnega holdinga Maribor. Da je prišlo do težav v komunikaciji, pojasnjujejo pri mariborski službi za stike z javnostmi.

(FOTO) Kaj počne skrivnostna ukrajinska organizacija na mariborskih ulicah?

"Na trgu smo dobivali veliko pritožb in tudi mi, ki smo bili tam, smo bili presenečeni, da niso odklenjene. Na licu mesta smo takoj kontaktirali Mestne nepremičnine, a so nam povedali, da organizator, s strani občine je to urad za komunalo, promet in prostor, ni zaprosil, da jih odprejo in jih zdaj takoj ne morejo, saj trenutno niso priklopljene na mestni vodovod," je pojasnila Sara Jagodič iz mestne občine.

Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin, je pojasnil, da nihče iz občine ni naročil potreb za današnjo prireditev in meni, da ta dogodek tudi ni potreboval takšnih sanitarij, saj je trajal le nekaj ur. "Te sanitarije trenutno niso priklopljene na elektriko, na vodo in je treba to vsakič urediti, ko jih damo v uporabo. S tem so povezani tudi določeni stroški. Za uporabo jih bomo odprli, ko nam bo organizator naročil potrebe po uporabi sanitarij, za katere poudarjam, da so tu le začasno," je še razložil Šmigoc. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta