Na vladnem seznamu tudi investicije, pomembne za Maribor

Branka Bezjak, STA
18.06.2020 19:45

Potrjen je seznam investicij, s katerimi želi vlada pospešiti izhod iz krize. Za zdaj je na spisku 187 investicij v skupni vrednosti 7,7 milijarde evrov, med njimi tudi gradnja mariborske knjižnice, Zdravstvenega doma Tezno, mariborske zahodne obvoznice ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Minister za okolje Andrej Vizjak je včeraj predstavil seznam pomembnih investicij, ki jih je potrdila vlada na podlagi tretjega protikoronskega paketa in naj bi pospešile izhod iz krize po epidemiji covida-19. Na seznamu je 187 investicij v okvirni skupni vrednosti 7,7 milijarde evrov, vlada pa ga bo še posodabljala, je po seji vlade povedal Vizjak. Iz vladnega gradiva je razbrati, da so na seznamu tudi investicije, pomembne za širše območje Maribora.
Denimo gradnja prve etape zahodne obvoznice, vredna pet milijonov evrov, in zatem še nadaljevanje gradnje, vredno 25 milijonov evrov. Na pet milijonov evrov je ocenjena tudi druga faza gradnje stanovanjske soseske pod Pekrsko gorco, enako projekt Center Rotovž, v katerega je vključena tudi ureditev osrednje splošne mariborske knjižnice. Na spisku je tudi gradnja najemnih stanovanj na Pobrežju v vrednosti 25 milijonov evrov in na enako višino je ocenjena tudi nadgradnja železniških prog v območju urbanega vozlišča Maribor. Na osnovi spodbujanja regionalnega razvoja si lahko podporo obeta novogradnja Zdravstveni dom Tezno, in sicer v višini petih milijonov evrov. S področja zdravstva sta na seznamu tudi pomembni investiciji za mariborski klinični center. To sta nadomestna gradnja infekcijske klinike in preselitev oddelka za pljučne bolezni, oboje v vrednosti petih milijonov evrov.

Po besedah Andreja Vizjaka se bo seznam še dopolnjeval. 
Nebojša Tejič/STA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta