Namesto zabave nakupovanje: Mariboru ostaja le še en bowling center

Gregor Grosman Gregor Grosman
31.07.2019 15:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Planetu Tuš ni več bowlinga in bilijarda.
Andrej Petelinšek

V Mariboru se lahko ljubitelji bowlinga zabavajo le še v enem bowling centru, potem ko so v mestu ob Dravi bili trije. Prvi je že pred časom prenehal obratovati Gladiator v kleti Mariboxa (tedaj še Koloseja). 1. junija 2015 je zaprl svoja vrata zaradi nerentabilnosti, šest stez, kolikor jih je imel Gladiator, pa bi bilo potrebno tudi pošteno obnoviti. Nedavno pa je zaprl vrata tudi Bowling Planeta Tuš na Studencih. Tako Mariborčanom za podiranje kegljev ostane le še center Strike na Teznu.

Humanitarno bowling tekmovanje v Bowling centru Strike (arhivska fotografija)
Janko Rath

Namesto zabave nakupovanje

Odgovore, zakaj v trgovskem središču v Mariboru ni več bowlinga in bilijarda, smo poiskali pri družbi Engrotuš, ki je bila upravnik omenjenih aktivnosti. Kot nam je pojasnila Anja Marjetič, so bili v objektih najemnik prostorov. "Ko se je v Mariboru zamenjal upravljalec, smo vrnili najemniške prostore in se na tej lokaciji koncentriramo samo še na trgovino, drogerijo, restavracijo in slaščičarno De La Creme. Na prostoru nekdanjega bowlinga pa bo zemljiško knjižni lastnik objekta iskal novega najemnika."

Različne najemnine za različne namene

Do pred kratkim je bila lastnik objekta Na Poljanah 18, v katerem se nahaja tudi kino Cineplexx, družba HETA Asset Resolution d.o.o. Slovenija. Od te pa je konec meseca junija štiri Tuševe centre Planet Tuš Maribor ter trgovske centre v Laškem, Slovenskih Konjicah in Rogaški Slatini kupilo podjetje Heliks Prop, trgovanje z lastnimi nepremičninami, d.o.o. Gre za marca ustanovljeno družbo, ki jo vodi turški državljan Ugur Yildirim

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta