(NAPOVED) II. gimnazija Maribor: Svečani dogodek so prestavili na boljše čase

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
27.05.2021 12:00
Veliko proslavo, čestitke in objeme ob tridesetletnici športnega oddelka na II. gimnaziji Maribor je zradiral koronavirus. A kot nam je zagotovil Renato Kuzman, pedagoški koordinator športnega oddelka že 20. leto, slavnostne akademije niso dokončno odpovedali, le prestavili so svečani dogodek na boljše čase.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oddelek prve generacije športnikov na II. gimnaziji Foto: Arhiv Boštjana Tancerja
Arhiv Boštjana Tancerja

V obširnem pogovoru o bogati zgodovini športnega oddelka na II. gimnaziji Maribor (in tudi o izzivih prihodnosti) profesor Renato Kuzman omeni tudi to zanimivost: "A veste, da smo pred slabimi dvajsetimi leti med prvimi v Sloveniji v našem športnem oddelku uvedli učenje na daljavo. Telekom nam je takoj priskočil na pomoč, tudi s prvima dvema prenosnima računalnikoma za Polono Hercog in Ilko Štuhec. Podprl nas je Olimpijski komite Slovenije, ki še danes deloma sofinancira učiteljevo delo pri izobraževanju na daljavo za vrhunske športnike. Takrat so nas prav debelo gledali, kaj neki da počnemo z učenjem na daljavo. Eni so se nam smejali, drugi so nas podcenjevali, češ, kakšno znanje pa je to - na daljavo!? No, in danes smo, kjer smo - učenje na daljavo je postalo, tudi zaradi epidemije, nekaj čisto vsakdanjega, normalnega."

Celoten pogovor si lahko preberete v jutrišnji izdaji Večera v nedeljo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta