(NAPOVEDNIK DOGODKOV) Ta teden v Mariboru

MBK
01.11.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Gorenjak in Arnej Ivkovič v predstavi Večno samska Foto: Špas Teater
Špas Teater

KULTURA IN ZABAVA

- V četrtek, 4. novembra, ob 19. uri: dobrodelni koncert Uresničimo sanje. Dvorana Union. Vstopnina 10 evrov. Dobrodelno združenje Koraki za korakce pripravlja nastop solistov in Ženskega pevskega zbora Glasbena Matica. Zbrane donacije bodo šle ZDUV Dornava in Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Maribor za nakup računalniške opreme.   

- V četrtek, 4. novembra, ob 18. uri: pogovorni večer Ploti v glavi. Kaj prinašajo, povzročajo in odnašajo, se bomo pogovarjali z Matjažem Grudnom, pravnikom in diplomatom, vodjo direktorata za demokratično participacijo Sveta Evrope. Muzej narodne osvoboditve Maribor, Ulica heroja Tomšiča 5. Vodila bosta Rok Kajzer in dr. Aleksandra Berberih-Slana. 

- V petek, 5. novembra, od 16. ure: Pubec, štajersko mlado vino. Arkade mariborskega gradu. Vino, kulinarika, glasba. 

- V petek, 5. novembra, v soboto, 6. novembra, in v ponedeljek, 8. novembra, ob 19.30: baletna mojstrovina Labodje jezero. Balet SNG Maribor. Za abonente in izven.     

- V soboto, 6. novembra, ob 20. uri: komedija Večno samska. Igrata in plešeta Tina Gorenjak in Arnej Ivkovič. Tragikomična odisejada iskanja ljubezni. Tina razkriva vse neverjetne, a resnične zgodbe svojih samskih let. Narodni dom. Vstopnina. 

- V soboto, 6. novembra, ob 17. uri: predstava Kozlovska sodba. GT22, Glavni trg 22. Vstopnice tukaj

ZDRAVJE

- Meritve krvnih vrednosti: v torek, 2. novembra, med 7.30 in 10.30 v prostorih Društva upokojencev Maribor Tabor, Gorkega ulica 48. Maribor. V sredo, 3. novembra, med 7.30. in 9.30 v prostorih Mestne četrti Pobrežje, Kosovelova 11. V soboto, 6. novembra, med 7.30 in 10.30 v prostorih Društva upokojencev Maribor Center, Slomškov trg 5. In v ponedeljek, 8. novembra, med 8. in 10. uro na sedežu društva, Pobreška cesta 8, Maribor. Organizator Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje. Udeleženci morajo biti tešči.  

- V sredo, 3. novembra, ob 10. uri: delavnica Ohranimo poletno energijo tudi jeseni. Izvajala jo bo Marjana Lesničar iz Centra za krepitev zdravja ZD Maribor. Dom krajanov Bresternica. Udeležba je brezplačna. 

- V četrtek, 4. novembra, ob 17. uri: spletno predavanje Ko se revma ne pokaže le v sklepih. Predavala bo dr. Katja Perdan Pirkmajer iz Kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana o tem, kako revmatično bolezen spremljajo še druge avtoimunske vnetne bolezni. Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava. Prijavite se tukaj.

ŠPORT IN REKREACIJA

- V ponedeljek, 1. novembra, ob 20.15: prvenstvena tekma prve lige v nogometu Maribor - Koper. Ljudski vrt.

- V torek, 2. novembra, ob 18. uri: rekreativni tek. Mariborski tekači vabijo, da skupaj odtečete nekaj kilometrov. Zbirno mesto Ledna dvorana Maribor. 

- V petek, 6. novembra, ob 20.30: tekma v šestem krogu prve ženske košarkarske lige Maribor - Akson Ilirija. Dvorana Tabor.  

ZA OTROKE

- V petek, 5. novembra, ob 15.30: slikarije, risarije, igrarije. Ustvarjalno raziskovanje z akademsko slikarko Aljo Krofl in z likovno pedagoginjo Manjo Jerič. Ob petkih, cena mesečnega tečaja je 30 evrov. Zavod Mars, Vetrinjski dvor, več informacij na info@marsmaribor.org.

- V soboto, 6. novembra, ob 10. uri: ustvarjalnica za otroke Mi se ne bojimo barv in slikanja. Umetnostna galerija Maribor. Cena 3 evre. Več informacij na info@ugm.si.

- od ponedeljka do petka med 15. in 19. uro: brezplačne ustvarjalne delavnice. Dom ustvarjalnosti mladih ZPM, Razlagova ulica 16. 

PROMET

- V ponedeljek, 1. novembra, bo podjetje Marprom okrepilo avtobusni prevoz na linijah številka 3 in 12. Na teh linijah v smeri mariborskih pokopališč bodo tako oba praznična dneva poleg rednih vozili še dodatni avtobusi. Več tukaj.

- Od torka, 2. novembra, bo del Šarhove ulice zaradi izvajanja gradbenih popolnoma zaprt in sicer na odseku od Zorkove ulice do Korytkove ulice vključno z popolno zaporo vozišča Zorkove ulice in Kalohove ulice v križišču s Šarhovo ulico. Obvoz bo urejen po Ulici Pohorskega bataljona, Erjavčevi in Kamenškovi ulici. V času zapore bodo mestni avtobusi na linijah številka 17 Ribniško selo in 19 Šarhova vozili po spremenjeni trasi. Med zaporo Šarhove ulice ne bo v uporabi avtobusno postajališče Šarhova. Kot nadomestni lahko uporabite postajališči v Erjavčevi ulici.

- Popolna zapora ceste je tudi v Malečniku na odseku Malečnik - Celestrina- Trčova - Metava. Urejen je obvoz in spremenjena trasa avtobusnih linij 10 (Metava) in 20 (Grušova).

DRAŽBE

V tednu od 1. do 7. novembra javnih dražb nepremičnin ni.

IZOBRAŽEVANJE

- V sredo, 3. novembra, ob 19. uri: potopisno predavanje. Jakobove poti, moja pot v Santiago. Po predstavitvi Aleša Zvera bo sledila okrogla miza s koristnimi informacijami. Štuk, Gosposvetska cesta 83.    

- V sredo, 3. novembra, ob 20.30: spletno predavanje Zadovoljen najstnik. Predavanje bo vodil specialni pedagog Marko Juhant. Cena 15 evrov. Prijave tukaj

- V četrtek, 4. novembra, ob 17. uri: začetek delavnic Smo? Akcija!, ustvarjanje dokumentarnega filma. Mladinski kulturni center Maribor, Ob železnici 16. Delavnice so brezplačne, primerne za starejše od 15 let. Prijave na  lina.valant.sicanovic@mkc.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta