Narodni dom Maribor in Maribox zaprla vrata, UGM in Muzej narodne osvoboditve Maribor še ostajata odprta

Barbara Bradač Barbara Bradač
20.10.2020 13:00

V Mariboxu je število obiskovalcev v primerjavi s preteklim letom upadlo za več kot 60 odstotkov, vse zaposlene so poslali na čakanje. Narodni dom Maribor seli dogajanje na splet

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Narodni dom Maribor 
Sašo Bizjak

Zaradi razglasitve epidemije in začasne prepovedi vseh javnih prireditev, pa tudi zaradi drugih sprejetih ukrepov za preprečevanje širjenja novega korona virusa zapirajo vrata nekatere ustanove. 

Maribox je zaradi sprejetih ukrepov pretekli vikend ponovno zaprl svoja vrata. Vodstvo se ob začasnem zaprtju zahvaljuje vsem svojim obiskovalcem, da so v tem času dosledno upoštevali vsa varnostna priporočila, kljub temu pa je število obiskovalcev v primerjavi s preteklim letom upadlo za več kot 60 odstotkov. Pandemija korona virusa je prizadela delovanje kinematografov po vsem svetu, pod vprašaj pa je postavila tudi preživetje kino prikazovalcev v Sloveniji. “Tudi v Mariboxu se soočamo s posledicami ‘korona krize’, trenutno so vsi zaposleni na čakanju na delo. V prvih desetih mesecih letošnjega leta beležimo več kot 60 odstoten upad števila gledalcev, če pa ostanemo zaprti do konca leta, bo ta upad kar 70 odstoten. Posledično, kljub racionalizaciji, s temi dohodki ne moremo kriti niti osnovnih stroškov poslovanja. Do danes pa še nismo dočakali, da bo med ukrepi za blaženje posledic tudi kakšen, ki bo pomagal prizadetemu sektorju kinematografije,” pojasnjuje Stipe Jerič, direktor Mariboxa.

Maribox
Maribox

Maribox je v preteklih mesecih, od ponovnega odprtja maja letos, deloval s soglasjem NIJZ in ob doslednem upoštevanju vseh ukrepov za varen obisk kina. “Vsem našim obiskovalcem, ki so nas v tem času podprli, se zahvaljujemo za zgledno upoštevanje vseh zdravstvenih priporočil in navodil. Veseli me, da nam v tem času niti enkrat ni bilo treba nikogar opozoriti na varnostno razdaljo ali uporabo maske. Vse ukrepe za varovanje zdravja smo vestno spoštovali tudi vsi zaposleni,” je še poudaril Jerič.

Iz Narodnega doma Maribor so sporočili, da žal že na začetku skrbno pripravljene in vrhunskih umetniških doživetij polne sezone 2020/2021, ponovno zapirajo vrata avditorijev. "Ni lahko, a vemo, da to delamo zato, da bomo in boste ostali zdravi. Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje. Ne zamudite serije BIS s posnetki izbranih koncertov klasične glasbe. Čakajo vas vrhunski domači in tuji orkestri, dirigenti in solisti. Pripravili smo tudi novo serijo Prvovrstni, kjer bo beseda vaša, cenjeni obiskovalci. Ob tem pa vas bomo seveda tako na Facebooku kot Instagramu vseskozi tudi sproti obveščali o novih terminih naših prireditev in predstav," pojasnjuje v Narodnem domu. 

Vse potrebne informacije o odpovedanih predstavah in novih terminih najdete na njihovi spletni strani ter v časniku Večer. "Ostajamo optimisti, ne bomo vrgli puške v koruzo, saj smo že dokazali, da kultura lahko (pre)živi tudi v tako neprijaznih časih. Zato bomo marljivo snovali nove sporede in vrhunske umetniške dogodke za čas, ko se ponovno srečamo. Naredimo vsi vse, kar lahko, da bo to čim prej. In da ostanemo zdravi." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta