Naša dežela sedež stranke seli v Maribor, na volitvah bodo nastopili samostojno

Igor Selan Igor Selan
14.01.2022 14:25

Stranka Naša dežela je danes odprla poslovne prostore na Partizanski 5 v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nove prostore stranke Naša dežela na Partizanski 5 v Mariboru so svečano odprli koordinator dežele Štajerska Miha Recek, predsednica stranke Aleksandra Pivec, poslanka Mateja Udovč in predsednik mariborskega odbora stranke Danilo Burnač 

Sašo Bizjak

Stranka Naša dežela je ob današnji otvoritvi svojih poslovnih prostorov na Partizanski 5 v Mariboru napovedala, da bo v štajersko prestolnico v kratkem preselila tudi sedež stranke, ki je trenutno v Dravogradu. "S tem želimo dati simbolično vrednost našemu zavzemanju za decentralizacijo in praktično doprinesti k temu, da bi se v prihodnje tudi sedeži drugih ustanov preselili iz centra moči, torej Ljubljane, v druga mesta po Sloveniji," je ob tem povedala predsednica stranke Aleksandra Pivec.

Naša dežela bo na prihajajočih državnozborskih volitvah nastopila samostojno, ideološko pa se umeščajo v sredino političnega prostora: "To pa še ne pomeni, da nimamo odnosa do ideoloških vprašanj. V našo stranko prihajajo ljudje različnih ideoloških nazorov, zato želimo dajati prednost predvsem drugačnemu vrednostnemu sistemu, spreminjati stanje politične kulture in dialoga v Sloveniji ter dajati prednost ključnim vsebinskim vprašanjem, preden jih prednostno obravnavamo iz ideološkega vidika," je povedala Pivčeva.

In dodala, da v Sloveniji stranke vse prevečkrat na silo predalčkamo v politične bloke: "Zato poudarjam, da moramo politiki biti predvsem sateliti državljanov in državljank, delati v dobro vseh in šele potem vključiti ideološki vidik. Zato ne preferiram nobene strani, zavezani nismo k nikomur in lahko odprto vstopamo v dialog z vsemi, saj smo neobremenjeni za ideološke predznake strank. Naša želja je čim bolj stabilna vlada, zato bomo po volitvah z drugimi strankami iskali skupna izhodišča ter cilje in skušali ugotoviti, kdo so tisti, s katerimi delimo isti vrednostni sistem."

Pivčeva je ob tem prepričana, da je stranki v kratkem času uspelo vzpostavitvi trdne temelje: "Kljub epidemiji, zaradi katere je bilo vzpostavljanje strankarske mreže močno oteženo, nam je uspelo zgraditi močno strukturo s približno sto strankinimi odbori in več kot dva tisoč člani. To zagotavlja dober temelj za politično prihodnost Naše dežele."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta