Našli rešitev za odpadno blato

Igor Selan Igor Selan
17.03.2020 17:22

Čeprav je še v ponedeljek kazalo, da bodo zaradi težav s prevzemniki odpadno blato iz centralne čistilne naprave morali začasno ponovno skladiščiti kar v Dogošah, bo Surovina blato za zdaj vseeno odvažala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odlaganje odpadnega blata na začasno deponijo v Dogošah, neposredno ob čistilni napravi, je še vedno ena od možnih rešitev.
Mom

Težave zaradi epidemije koronavirusa se množijo. Še v ponedeljek je kazalo, da družba Surovina zaradi zapiranja sosednjih državnih mej ne bo mogla zagotoviti prevzema odpadnega komunalnega blata, zato so iz mariborske občine sporočili, da bodo blato iz Centralne čistilne naprave (CČN) začasno odlagali na začasni deponiji ob CČN v Dogošah. A je Energetika Maribor včeraj s Surovino našla začasno rešitev in ta zdaj znova prevzema odpadno blato, zato ga do nadaljnjega ne bodo več skladiščili v Dogošah, blato, ki je tam že bilo skladiščeno, pa bo danes odstranjeno. "Kot rečeno, je rešitev začasna in jo bomo morali, glede na to, da so izredne razmere, še prilagajati. Če ne bo druge možnosti, bomo morali blato znova odlagati na dogoški začasni deponiji," sporočajo iz občine. Že v ponedeljek so sicer zagotovili, da bo morebiti začasno skladiščeno blato v Dogošah tudi ustrezno zavarovano, tako da bo vpliv na okolje kar najbolj zmanjšan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta