Nekdanji sodelavci miličniki so se po 30 letih spet srečali

MP
22.01.2023 03:50

Petek 13. velja za nesrečni dan, pri nekaterih zbuja nelagodje, a je bilo minuli petek, 13. januarja, na Taboru precej neobičajno jubilejno srečanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji sodelavci milice na srečanju 13. januarja letos na Taboru
Mirko Ploj

Srečali so se miličniki, miličnica in administrativna sodelavka, ki so v desetletju, med letoma 1980 in 1990, delali na Oddelku milice (OM) Tabor, in sicer na naslovu Gorkega ulica 45 - v stavbi, ki so jo sicer že podrli. Od 44 povabljenih se jih je srečanja udeležilo kar 39. Lepo je bilo videti srečne in nasmejane obraze stanovskih kolegov in bivših sodelavcev. Takrat, pred 40 oziroma 30 leti, so bili še mladi. Imeli so bujne lase, črne ali temnorjave barve, ki so jih težko spravili pod šapko, danes njihove glave krasijo lasje v naravni sivi barvi - ali pa so brez njih. Čeprav so se precej spremenili, je bil prijeten občutek, da so se vseeno prepoznali.

Skupinska fotografija zaposlenih na OM Tabor leta 1980
Osebni Arhiv

Najprej je zbrane pozdravil Avgust Volšek, ki je bil takrat komandir OM Tabor. Srečanja sta se udeležila tudi pomočnik direktorja Policijske uprave (PU) Maribor Rafael Viltužnik in načelnik Policijske postaje Maribor-II Simon Premzl. Mirko Ploj je zbranim predstavil dejavnosti Kluba upokojenih delavcev MNZ Maribor ter jih povabil, da se včlanijo. Zbrane so nagovorili še Srečko Geč, ki je zdaj župan občine Ribnica na Pohorju, Ivan Sekol, vodja pododbora PVD Sever na PP Maribor-II, in Stanislav Kostanjevec, ki je z OM Tabor napredoval za komandirja OM Kidričevo. Sledilo je obujanje spominov. Med zbranimi so krožile stare fotografije. Veselo je bilo in družno so se dogovorili, da morajo srečanje ponoviti.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta