Nova linija oblačil v lenarškem podjetju, kjer šivajo tudi za zvezdnika Luko Dončića

Aleksandra Papež
27.04.2021 04:00
V družinskem podjetju Šiviljstvo Mar stalno dopolnjujejo in širijo svojo ponudbo. Na pobudo in po zamisli Barbare Markuš, soproge Nejca Markuša, ki je vodenje podjetja prevzel po starših, je pred tremi leti nastala nova linija oblačil Markaya.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Barbara Markuš s hčerko Kajo 
Arhiv Podjetja

Ime je kombinacija imena hčerke Kaje in priimka Markuš. Z idejami in nasveti sodelujejo z zunanjo sodelavko, ki med drugim dela tudi z modnim trgom v Italiji. Tudi Markaya je sledila vplivu epidemije in prilagodila ponudbo. "Ob ukrepih, zaprtju družabnega življenja in navodilih ostani doma smo se posvetili športnim oblačilom – trenirkam, pajkicam, majicam," razlaga Barbara Markuš.

Oblačilom, ki so bila v prvi vrsti namenjena ženskam, so dodali tisk – veliko svetleče srce, ki so ga oblikovali skupaj z grafikom. Čez teden ali dva pa bo luč sveta ugledala še moška kolekcija. Markuševo, ki skrbno bdi nad kolekcijo, moda navdušuje že od otroštva. V skladu s trendi v Šiviljstvu Mar pripravijo tudi komplete, da sta lahko denimo mama in hči (do dveh let) oblečeni v istem stilu. Za letos imajo velike načrte. Želijo se predstaviti po vsej Sloveniji.

Markuševi že skoraj 40 let razvijajo lastno proizvodnjo in tako tudi oblačila Markaya šivajo s posebno pozornostjo. Ko kupec naroči trenirko želene barve in velikosti, jo sešijejo. "Težko je imeti oblačila vseh številk in barv v zalogi, hkrati s tem zagotavljamo kvaliteto. Štiri naše šivilje enkrat tedensko, ko zberemo naročila, šivajo samo izdelke iz linije Markaya," razloži Markuševa. Pri tem poudari, da gre za tako imenovani slovenski kroj oblačil, kar pomeni, da so modeli nekoliko večji. Oblačila Markaya so sicer brezčasna, namenjena za mlade in starejše, v velikosti vse do številke 48. "Veseli smo, da je naša linija oblačil dobro sprejeta. Šivali smo športne jopice, kompaktne jopice z dvojno kapuco, za klub jadralcev, ki so navdušeni. Od tod tudi pobuda, da moramo razviti moško linijo, katere priprava je zdaj že čisto pri kraju. Pa tudi sicer nas prijatelji in znanci podpirajo in spodbujajo. Posebno ponosni pa smo, da se stranke po prvem naročilu vrnejo. To je za nas potrditev, da smo na pravi poti," sklene Barbara Markuš.

Šiviljstvo Mar zaposluje 40 šivilj, ima lastno krojilnico, med drugim pa šivajo tudi izdelke za znana evropska in slovenska podjetja, med njimi tudi za znamko oblačil Luke Dončića.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta