Novo vodstvo mariborskih policistov, a način dela se ne bo spremenil

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
21.08.2019 13:53

Mariborsko policijsko upravo vodi novi direktor Aleksander Thaler, novi je prvi kriminalist v upravi Beno Meglič, pa tudi komandir Postaje Maribor II. Vodjo postaje Maribor I še iščejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nove moči na vodilnih položajih v mariborski policijski upravi: (od leve) Simon Belšak, Aleksander Thaler in Beno Meglič. 
Sašo Bizjak

Mariborska policijska uprava je v zadnjih tednih doživela eno večjih kadrovskih rošad v zadnjih desetletjih, vsaj na vodilnih mestih. Prvi dan julija je po premestitvi Danijela Lorbka v vodstvo generalne policijske uprave postal direktor policijske uprave Aleksander Thaler. Prve dni avgusta je vodenje Sektorja kriminalistične policije na mariborski policijski upravi prevzel Beno Meglič - prejšnji prvi kriminalisti na upravi Robert Munda je moral oditi po tem, ko so ga ujeli med vožnjo pod vplivom alkohola. Zaradi upokojitve dotedanje komandirke Tanje Žiberna Flakus pa je vodenje Policijske postaje Maribor II avgusta pred dvema tednoma prevzel Simon Belšak.

Varnostne razmere stabilne

A kot je na predstavitveni novinarski konferenci dejal novi direktor mariborske policijske uprave Thaler, menjave v vodstvu uprave ne bodo bistveno spremenile načina njihovega dela. "Še naprej si bomo prizadevali za čim večjo strokovnost in učinkovitost, hkrati pa ohranjanje človekovega dostojanstva. Moja velika želja oziroma osnovno izhodišče je, da smo najprej človek sočloveku, zatem pa policisti," je dejal Thaler, ki se je na stolček prvega mariborskega policista zavihtel s položaja vodje sektorja uniformirane policije na mariborski policijski upravi. A ob tem dodal, da pa je policija vendarle represivni organ in mora zato včasih uporabiti tudi kakšno obliko prisile. Spomnil je, da je območje mariborske policijske uprave eno večjih v Sloveniji, saj sega vse do meje z Avstrijo in Hrvaško, zato je njihovo delo "zelo raznoliko in zahtevno". Varnostne razmere je ocenil kot stabilne, saj ni večjih izstopanj, razen povečanih nezakonitih migracij, kar velja tudi za druge dele države.

Iščejo komandirja

Thaler je pojasnil tudi, da je mariborska policijska uprava glede na slovenske razmere kadrovsko med bolj zasedenimi, saj je glede na predvideno število zaposlenih 98 odstotno izpopolnjena. Da sicer med vodstvenimi delavci še iščejo komandirja Policijske postaje Maribor I, je pojasnil.
Meglič, ki je pred nastopom funkcije prvega kriminalista na upravi bil komandir Policijske postaje Maribor I, je kot prednostna naloge na področju kriminalitete navedel pregon tihotapcev nezakonitih migrantov, preprodajalcev prepovedanih drog in premoženjske kriminalitete.
Thaler pa je predstavitev izkoristil tudi za poziv tistim, ki jih zanima poklic policista, da naj se prijavijo na razpise.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta