Občinska turistična zveza Maribor je podelila zlate sončnice. Kdo so prejemniki?

ŠTR
22.01.2022 04:00

Občinska turistična zveza Maribor je po svoji prvi seji upravnega odbora v tem letu podelila priznanja za urejenost okolja Zlata sončnica za leto 2021. Nagrajence je pozdravil in jim čestital predsednik zveze Stanislav Kozar. Zahvalil se jim je za predano delo na področju urejanja in varovanja okolja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fontana vin na posestvu Sončni raj 

Sašo Bizjak

Za urejenost poti na Martinov breg v Kamnici so priznanje prejeli Turistično društvo Kamnica, Ljubomir Hrastnik in Jože Povh, župnik v Kamnici.

Dobitniki priznanj

Franc Vezjak - Frenk

Posestvo Sončni raj iz Malečnika si je prislužilo priznanje za urejenost okolja in inovativen pristop v turizmu. S fontano vin, čebelnjakom, tako imenovanim čebeljim ziplinom, in drugim so Vodole postavili na turistični zemljevid. Hiša Somian iz Peker, kjer družina Gerič nadaljuje več kot 150-letno tradicijo vinogradništva na tamkajšnjih legah, je člane komisije navdušila z zgledno urejenostjo parka in hiše, ki je imela nekoč vlogo dvorca. Chateau Ramšak, glamping resort iz Počehove, je navdušil s premišljeno urejenimi šotori in hiško na drevesu, kjer se lahko obiskovalci prepustijo trenutku popolnosti.

V Glamping resortu Chateau Ramšak se glede zasedenosti ne morejo pritoževati. Pri njih je vavčer doslej unovčilo 48 ljudi. 
Chateau Ramšak Glamping resorta

"Vsi dobitniki priznanj opravljajo svojo dejavnost z neizmerno srčnostjo in predanostjo v skrbi za lepo, urejeno in zdravo okolje. K temu so dodali še veliko mero gostoljubnosti in obiskovalci se k njim vedno radi vračajo," so še zapisali v obrazložitvi nagrad.

Spomnimo, da je OTZ Maribor lani proslavila petnajstletnico obstoja. Povezuje pa devet turističnih društev na območju Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta