Od ponedeljka višje cene parkiranja in širitev belih con v Mariboru: Preverite, za koliko in kje

MBK
14.07.2023 13:37

V ponedeljek stopajo v veljavo nove cene parkiranja na parkirnih površinah v Mestni občini Maribor, razširila pa se bodo območja plačljivih parkirnih površin. Preverite, kakšne so nove cene in v katere ulice se širi bela cona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Slomškovem trgu bo nova cena za uro parkiranja namesto 1,50 evra znašala 1,70 evra.
Igor Napast

V ponedeljek, 17. julija, stopajo v veljavo nove cene parkiranja na parkirnih površinah v Mestni občini Maribor, ki jih je na junijski seji potrdil mestni svet. V conah od 1 do 11 bo ena ura parkiranja namesto 0,80 evra znašala 1 evro. Za parkiranje izven centra mesta (izven con) bo namesto 0,50 evra za uro parkiranja treba plačati 0,60 evra. Na Slomškovem trgu bo nova cena za uro parkiranja namesto 1,50 evra znašala 1,70 evra, so sporočili iz mariborske občine. "Na ograjenih parkiriščih v Sodni in Mlinski ulici ter na Rakuševem trgu pa bo za uro parkiranja namesto 1,20 evra nova cena 1,50 evra. Prav tako se spreminja cena parkiranja na ograjenem parkirišču pod Pohorsko vzpenjačo, kjer bo po novem znašala 1 evro na uro," so zapisali.

Cene dovolilnic za stanovalce in abonente ob tem ostajajo nespremenjene. Parkiranje se obračunava od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, ob sobotah in nedeljah pa ostaja brezplačno. 

Na ograjenih parkiriščih v Sodni in Mlinski ulici ter na Rakuševem trgu pa bo za uro parkiranja namesto 1,20 evra nova cena 1,50 evra.
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor v prihodnjem tednu širi tudi območja plačljivih parkirnih površin. Širitve bele cone bodo potekale v Trubarjevi ulici (med Kamniško in Marčičevo),  Poljančevi ulici (do Marčičeve), Vinarski ulici (do Vilharjeve), ​Vrbanski ulici (od Mitnice do križišča z Medvedovo), Žolgarjevi ulici (manjkajoči vmesni del), Gosposvetski cesti (od Prežihove do Kosarjeve), Smetanovi ulici (do Turnerjeve), Ulici Moše Pijada (do Raičeve in v Kočevarjevi ulici. "Stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje," poudarijo na občini. Vloge in dodatne informacije so na voljo na spletni strani občine maribor.si.

Uporabnike pozivajo, da zaradi lažje in enostavnejše uporabe koristijo mobilno aplikacijo za plačevanje parkiranja EasyPark.
Sašo Bizjak

Spremembe se izvajajo predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa, boljših pogojev za stanovalce v centru mesta, predvsem pa tudi zaradi uskladitve cen parkiranja z rastjo stroškov (zadnja uskladitev je potekala leta 2007), so pojasnili. "V sklopu širitve je Mestna občina Maribor uredila parkirna mesta, poskrbela za obrez dreves, odstranitev grmičevja in ovir ter uredila prometno signalizacijo. Na lokacijah bodo na voljo tudi novi parkomati, uporabnike pa pozivamo, da zaradi lažje in enostavnejše uporabe koristijo mobilno aplikacijo za plačevanje parkiranja EasyPark," še svetujejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta