Odštekani Mariborčan, ki tetovira vse, ki mu zaupajo, tudi svojo mamo

Klemen Polanec Klemen Polanec
30.07.2019 17:27

V Strossmayerjevi ulici je eden redkih studiev izdelave tetovaž, v katerem s kreativno žilico kraljuje odštekani Mariborčan Iztok Kolarič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iztok Kolarič pravi, da je med tetoviranjem dobro, da je posameznik zelo sproščen, in še, da je tetoviranje že skoraj kot bolezen.
Andrej Petelinšek

Ognjeni zublji, peščena ura, palma, pištola. To je samo zelo majhen del poslikav na telesu Iztoka Kolariča, ki je konec prejšnjega meseca v Strossmayerjevi ulici odprl enega izmed redkih tatu studiev v Mariboru. Studio je poimenoval I. Scream. Gre za besedno igro, ki na eni strani pomeni kričanje (angleško scream) in na drugi strani sladoled (angleško ice cream). "Vsi imajo radi sladoled, na drugi strani pa je tetoviranje boleče," pojasni Kolarič.

Začel je pri sadju in zelenjavi

Zraven poslikav telesa Iztok Kolarič v svojem lično urejenem kotičku v središču mesta ponuja tudi striženje in urejanje brade, njegov delovni čas pa je odvisen od strank. Svojih tetovaž ne šteje več, večina poslikav na njegovem telesu je delo lastnih rok. Eno izmed redkih mest, ki je delo drugih, so tetovaže na njegovi levi nogi. "Gre za prijateljske tatuje, ki imajo po mojem mnenju dobro energijo. Ta je od mame, ta od brata ..." razlaga in kaže na svoje poslikave.

"Vsi imajo radi sladoled, na drugi strani pa je tetoviranje boleče," ime studia pojasni Iztok Kolarič.
Andrej Petelinšek

Tetovira vse, ki mu zaupajo, tudi svojo mamo

Danes tetovira vse, ki mu zaupajo, tudi svojo mamo. Pravi, da je med tetoviranjem dobro, da je posameznik zelo sproščen, da pa je tetoviranje že skoraj kot bolezen. "Ne smeš začeti, ker ne moreš nehati, zelo je nalezljivo. Bolj ko si poln, bolj si prazen," razmišlja Kolarič. Trenutno je najbolj popularno tetoviranje pred poletjem. "Pred leti je bila prava epidemija s kitajskimi črkami, tudi regratom in lovilci sanj. Sedaj je najbolj v modi tetoviranje poleti, saj ljudje vidijo seksi tetovirane ljudi na morju in ob bazenih in si tudi sami zaželijo tatu. Ampak sezona tetoviranja je pozimi, ko sonce ni tako močno. Ko si narediš tatu, se naredi rana, ki nima tako dobre UV-zaščite. Soncu bi se morali izogibati pol leta po tetoviranju in še kasneje je dobro uporabljati kremo za sončenje," svetuje.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta